Cercetătorii care au realizat studiul Deloitte au intervievat 1.053 de manageri din 7 țări și au aflat faptul că, 84% dintre aceștia sunt convinși de faptul că blockchain va scala și va fi adoptat în toate sectoarele și aspectele vieții publice și private.

În același timp, aproximativ 59% dintre managerii intervievați sunt de părere că tehnologia va schimba sectoarele în care activează.

Interesant este faptul că 29% dintre respondenți au precizat faptul că s-au alăturat deja unui consorțiu cu activități pe zona de blockchain.

Oficialii Deloitte sunt de părere că veniturile firmeloe cu activități pe zona de blockchain vor crește de la 340 de milioane de dolari în 2017, la 2,3 miliarde de dolari în 2021. Totodată, doar în prima jumătate a acestui an firmele de venture capital au finanțat startup-urile de blockchain cu peste 1,3 miliarde de dolari.

Blockchain este un sistem alternativ de înregistrare a tranzacțiilor, funcționând ca un registru digital, ce grupează datele în ”block-uri”. Acestea sunt interconectate criptografic într-un lant ordonat, menținând datele înregistrate anterior și ulterior și determinând astfel ca orice modificare adusă, să se propage asupra întregului lanț și să fie deci ușor detectabilă.

Blockchain-urile funcționează independent și descentralizat, fără intervenția unui terț / autorități. Sunt accesibile publicului larg, în general prin folosirea de criptomonede. Acuratețea datelor înregistrate, facilitatea certificării informațiilor dintr-un document electronic înscris, precum și costurile scăzute de accesare a sistemului, contribuie la răspândirea utilizării blockchain-urilor la scară tot mai largă, fiind preferate celor tradiționale.

Recent, cei de la Deloitte au prezentat și câteva tendințe în blockchain pentru 2018.