Potrivit Ministrului Economiei, Virgil Popescu, citat de ZF, această rectificare bugetară va avea loc în primăvara acestui an.

El a adăugat că pentru începerea ediţiei din acest an este alocată suma de 1 miliard de lei credit de angajament, adică jumătate din bugetul prevăzut iniţial pentru acest program.

”Start-Up Nation 2019, ediţia a treia, va începe până în rectificarea bugetară cu fonduri de 1 miliard de lei. La rectificarea bugetară se poate suplimenta suma în funcţie de proiectele înscrise în cadrul programului. Vor fi bani pentru toate proiectele, nu trebuie să ne facem griji pentru asta. Trebuie să vedem ce proiecte vor fi înscrise şi apoi suplimentăm, după caz, şi bugetul alocat pro­gramului. Mai vorbim la rectificarea bugetară pentru că s-ar putea să avem surprize plăcute“, a spus Virgil Popescu.

”Vrem să vedem rezultatele programului demarat în 2018, să vedem dacă a avut succes. Nu vreau să pornim programul dacă nu are succes. Eu am mai zis că în 2018 Start-Up Nation a fost mai mult un program social, care te obliga să ai doi angajaţi şi să plăteşti salarii. Nu vrem asta, vrem să creăm businessuri şi companii“, a precizat pentru Ziarul Financiar Ministrul Economiei.

Recent, Ministerul Economiei a anunțat schimbări ale modului în care va exista acest program, cu un focus pe inovație. Noi am întrebat comunitatea start-up.ro ce ar vrea de la programul Start-Up Nation și am primit răspunsuri foarte relevante. Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România a trimis niște sugestii pentru programul Start-Up Nation la Minister. Le poți citi aici.

Start-Up Nation 2020: tot ce știm până acum despre finanțări