Pe 7 martie, scriam în exclusivitate pe start-up.ro că trotinetele electrice Lime vin în București, iar compania din Silicon Valley caută manager local. Atunci am văzut că în aplicația de mobil Lime era mapat Bucureștiul, adică exista deja zona unde trotinetele electrice vor fi disponibile pe hartă (o zonă redusă, care nu include periferiile), dar și faptul că o trotinetă electrică apărea pe hartă.

Ulterior, confirmarea faptului că Lime pregătește intrarea în București a venit pe LinkedIn, unde compania pusese un anunț de angajare pentru postul de Operations Manager.

Lucrurile s-au concretizat pe parcurs, iar startup-ul a încheiat un acord cu Primăria Capitalei pentru a intra în România cu o flotă de 1.000 trotinete, urmând ca actul de colaborare să fie aprobat în Consiliu, informează Profit.ro. Ele vor fi amplasate la toate gurile de metrou, în zona adiacentă parcărilor publice, în toate parcurile și grădinile publice, lângă majoritatea teatrelor, muzeelor, bibliotecilor, ca și în zonele de promenadă.

Conform aplicației Lime, prețul pentru București va fi de 3 lei pentru deblocarea trotinetei și 70 de bani pentru fiecare minut petrecut pe ea.

Flow, serviciu locale de trotinete electrice

La nivel local, Iulian Pădurariu a decis să lanseze Flow, o aplicație care face același lucru. „În primă fază, vom distribui 1.000 de trotinete în Bucureşti şi Cluj. Ne gândim şi la alte oraşe din România, dar trebui să luăm în calcul şi forma de relief care se regăseşte în oraşele pe care le vizăm“, a spus pentru Ziarul Financiar Iulian Pădurariu, fondator al Flow.

Conform antreprenorului, vor exista două tipuri de pricing. Primul, pe modelul vestic, va fi adaptat prețurilor de pe piața locală. Plecatul de pe loc ar urma să fie taxat cu 2 lei apoi, pentru fiecare minut parcurs cu trotineta electrică, se vor plăti câte 20 de bani (1 leu pentru 5 minute scurse). Cea de-a doua modalitate de plată este cea bazată pe abonament – „all you can eat” – care va costa în jur de 50 de euro lunar, clientul urmând să aibă acces nelimitat la întreaga flotă de trotinete.

De asemenea, Wolf-e, un startup fondat de cinci antreprenori din Europa Centrală și de Est, va lansa în București câteva sute de trotinete electrice în primă fază, probabil la final de lună, urmând să ajungă și la Cluj în prima jumătate a acestui an, scrie Economica, citat de Business-Review.