Stațiile Watto vor putea încărca în mai puțin de 10-12 minute 80% din baterie și vor putea alimenta atât mașinile electrice personale, cât și pe cele mari, comerciale.

Nu în ultimul rând, rețeaua Watto va fi dezvoltată, încă de la început, avându-se în vedere nevoile viitoarelor mașini autonome.

La concursul desfășurat în luna octombrie au participat 6 specialiști, arhitecți renumiți și experți în design și proiectare. În final, câștigător a fost desemnat proiectul prezentat de către Corvin Cristian Studio.

În prima parte a anului viitor compania are în plan să obțină o nouă finanțare, pentru construcția stațiilor prototip.

“Este o etapă critică, extrem de importantă. Am început deja discuțiile cu câțiva posibili investitori”, spune Daniel Pintilie, Fondator & CEO al Watto.

Watto este unul dintre start-up-urile cu mare potențial, care au atras, în acest an, o primă finanțare, din partea fondului de investiții Early Game Ventures. Acesta a anunțat, în iunie, o investiție de tip pre-seed, în business-ul Watto.

„Misiunea Watto este să facă posibilă călătoria pe distanțe lungi, cu o mașină electrică, construind o infrastructură de încărcare la viteze foarte mari, în afara orașelor. Spații mari, care să permită accesul viitoarelor camioane electrice, cafenele moderne, alimentate cu energie solară și multă tehnologie inteligentă, integrate într-un ecosistem unic și inovator, toate acestea vor redefini experiența de mobilitate”, adaugă Daniel Pintilie.