Exemplu în acest sens stau noi startup-uri care au primit până acum investiții de zeci sau sute de milioane de dolari, fiind evaluate la alte câteva sute de milioane de dolari, dar și-au dat ultima suflare în acest an. Pe Business Insider am găsit o serie de startup-uri care au luat peste un 1 miliard de dolari de la investitori și au dat faliment în 2018.

Theranos

Startup-ul care dezvolta o tehnologie de testat sângele a fost fondat în 2003, a reușit să strângă aproape 1 miliard de dolari (mai exact 910 milioane de dolari) și ajunsese să fie evaluat la 9 miliarde de dolari. Din acest motiv, eșecul Theranos este unul dintre cele mai răsunătoare falimente ale acestui an.

Rethink Robotics

Compania a fost fondată în 2008 și realiza roboți pentru zona de producție. Rethink Robotics ajunsese să fie evaluată la 291 de milioane de dolari și primise de la investitori 150 de milioane de dolari.

Shyp

Platforma de livrare la cerere a fost fondată în 2013, a reușit să atragă finanțări în valoare de 62 de milioane de dolari și era evaluată la 275 de milioane de dolari.

Apprenda

Fondat în 2007, startup-ul realiza software cloud-based pentru developeri. Nici acest lucru, nici cele 56 de milioane de dolari nu i-au ajutat pe fondatori să continue business-ul (care ajunsese să fie evaluat la 90 de milioane de dolari), așa că Apprenda s-a închis în acest an.

Alta Motors

Startup-ul care fusese fondat în 2010 realiza moticiclete electrice. Și deși sunt tot mai mulți constructori auto care intră pe segmentul autoturismelor electrice, companii de ridesharing care introduc opțiunea de scutere electrice, se produc taxi-uri zburătoare electrice, iar viitorul mobilității este, ați ghicit, electric, Alta Motors nu a reușit să treacă de acest an.

Primary Data

Startup-ul, care oferea o platformă de automatizare a software-ului, a fost fondat în 2013 și ajunsese să strângă de la investitori 89 de milioane de dolari. Și deși automatizarea este cuvântul de ordine al anului atât în tehnologie cât și în business, Primary Data a eșuat.