Spark School

Spark School este un proiect inițiat de Transylvania College din Cluj-Napoca, una dintre cele mai cunoscute școli private din țară.

Spark School, prima școală hibridă nativ, care oferă cursuri pentru elevii din România, dar și de peste hotare. Elevii învață online, în ritmul propriu, au sesiuni de evaluare, iar apoi se pot întâlni cu ceilalți colegi în spații fizice pentru a dezbate și a lucra în comun.

Un elev poate să aleagă să vină la Spark School full time sau part time. În pachetul full time sunt incluse la clasa a IX-a cinci materii academice pe care elevii și le aleg dintr-o listă. Acestea au două componente: 140 de ore self-paced, în care elevul face orele singur) și o componentă de feedback și notare personalizată 1 la 1 de la un profesor de specialitate.

La Spark School elevii se pregătesc pentru examene Cambridge International, IGCSE, AS ;i A level care sunt recunoscute în 150 de țări, inclusiv în România. Cursurile costă 1.200 de euro pe an pentru un curs și 6.000 de euro pe an pentru cinci cursuri pentru IGCSE și 3-4 pentru A level.

Mai multe detalii despre Spark School puteți afla în acest material.

Brio

Brio este o platformă de testare digitală standardizată din România. Platforma Brio este locul unde elevii pot parcurge teste standardizate de matematică, limba română pentru a-și verifica nivelul, dar și pentru a progresa.

Creată cu expertiza unei echipe extinse de profesori și specialiști în psihometrie și marketing, platforma Brio integrează sute de mii de teste și a fost folosită deja de peste 100.000 de utilizatori.

Brio face trecerea de la un instrument de diagnostic ce arată nivelul actual de cunoștințe, la unul de intervenție care ajută la îmbunătățirea rezultatelor.

Obiectivul fondatorului Brio, Dragoș Iliescu, este de consolidare a poziției pe piața locală, lărgirea orizontului audienței, dar și a tipului de clienți.

Pe Brio.ro pot fi accesate teste pentru matematică și limba română, care acoperă în totalitate programa școlară, dar și teste de literație, iar în luna aprilie, Dragoș Iliescu preciza că vor fi adăugate și teste de istorie, biologie, chimie, fizică sau literație digitală.

Orice părinte sau profesor înregistrat în platformă poate accesa gratuit testele de literație pentru evaluarea primului nivel de alfabetizare, iar testarea cu Brio la celelalte discipline este accesibilă pe bază de abonamente cuprinse între 25 și 49 de lei pe lună, în funcție de beneficiile alese.

Pe larg despre Brio puteți afla dintr-un interviu pe care l-am realizat cu Dragoș Iliescu.

ALFABETAR

ALFABETAR este o platformă online cu resurse digitale pentru prevenirea și reducerea decalajului de literație (scris, citit, înțelegerea textului citit) și a fost creată de Edu Networks, o alianță de 9 ONG-uri cu activități în domeniul educațional.

Platforma a fost dezvoltată de o echipă de specialiști în literație cu sopul de a oferi o bancă digitală ce include zeci de resurse didactice de folosit la clasă, în timpul orelor, toate disponibile gratuit.

Plaforma va putea fi folosită pentru a evalua abilitățile de scriere și citire ale elevilor, oferind resurse personalizate pentru nevoile fiecărui elev, compatibile cu rezultatele unei evaluări specializate.

Orice profesor, învățător sau director poate să-și înscrie clasa sau școala pe ALFABETAR ca să poată beneficia de resursele disponibile pe platformă, planul inițiatorilor ALFABETAR fiind de a ajunge în perioada următoare la 50.000 de profesori și învățători.

Platforma ALFABETAR este disponibilă gratuit pentru orice instituție de învățământ din România. Resursele sunt dezvoltate în acord cu programa școlară, iar instrumentul poate fi folosit pentru ca învățătorii și educatorii să poată genera instant resurse personalizate, gata de folosit la clasă, în timpul orelor de curs. Mai mult, rezultatele obținute sunt evaluate și monitorizate exclusiv de educatorul sau de profesorul de la clasă și nu sunt necesare aprobări suplimentare pentru folosirea acestei platforme.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla aici.

Eduboom.ro

Eduboom.ro este o platformă de educație prin conținut video, fiind lansată în luna noiembrie a anului trecut în țara noastră.

Eduboom.ro oferă peste 1.200 de lecții video și mai mult de 800 de teste la Matematică și Limba și literatura română pentru elevii din clasele V-XII. Toate lecțiile și testele respectă programa școlară din România. Platforme are peste 25.000 de utilizatori care au vizualizat aproximativ 200.000 de lecții.

Până în aprilie 2022, Eduboom.ro pune la dispoziția utilizatorilor toate lecțiile necesare pentru clasele V-XII, conform programei școlare din România la Matematică, Limba și literatura română, Chimie, Fizică, Biologie, Geografie. Totodată, până în luna septembrie 2021 platforma poate fi folosită în mod gratuit.

Eduboom a fost lansată în 2012, în Bulgaria, unde a devenit cea mai mare platformă pentru educație, fiind folosită în peste 70% din școli. În Bulgaria, platforma are peste un milion de utilizatori și conține peste 17.000 de lecții video. Aceasta a fost distinsă cu peste 30 de premii pentru calitatea serviciilor furnizate.

Informații în plus despre platformă puteți afla aici.

Lectii-virtuale.ro

lectii-virtuale.ro e o platformă care conține lecții video prin care elevii se pot pregăti suplimentar pentru mai multe materii. Acum pe site se pot găsi lecții pentru matematică, fizică, chimie sau informatică.

Platforma a fost inițiată de Alin Popescu, un medic român care lucrează în Marea Britanie.

Site-ul se adresează copiilor de la 12 ani în sus, dar site-ul este folosiut și de adulți care au nevoie de cunoștințele reîmprospătate.

La mijlocul lunii august 2020 erau între 1.000 - 1.500 de utilizatori unici pe zi, 50 de conturi create în platformă zilnic, iar vârful din pandemie a fost de 6.500 de utilizatori pe zi și 850 de conturi create într-o singură zi. La acel moment erau în total circa 60.000 de utilizatori.

Povestea pe larg a lui Alin și a platformei o puteți afla din acest material.