SmartDreamers

SmartDreamers este un startup din Târgu Mureș care intermediază găsirea de joburi și folosește instrumente moderne, precum social media, pentru a aduce candidații față în față cu cele mai potrivite joburi.

În 2018, cu ajutorul SmartDreamers, companiile au rulat peste 2.764 de campanii în 32 de țări. Totodată, în acest an, după 2 ani de optimizare produs în CEE, SmartDreamers a extins operațiunile la nivel internațional, cu clienți în piețe precum Germania, Marea Britanie, Singapore, Franța și Statele Unite (portofoliul cuprinde clienți din țări de pe 4 continente - America de Nord, Europa, Asia, Australia).

Până în prezent, rețeaua SmartDreamers reunește o gamă largă de canale alternative de recrutare: Facebook, Instagram, Google, YouTube, SnapChat, Reddit, GitHub, Twitter, mass media și universități.

Fondatorul SmartDreamers, Adrian Cernat, a ales încă de la început un model de business care să-l ajute să se diferențieze de competiția foarte mare care consta în platforme (încă) recunoscute precum BestJobs sau eJobs. Așa că a decis să lanseze un business care să facă recruitement marketing, adică să ajute companiile să găsească niște candidați acolo unde platformele tradiționale nu pot. SmartDreamers a luat o investiție de 700.000 de euro de la 3TS Capital Partners și este unul dintre startup-urile românești pe care ar trebui să le urmăriți cu atenție în acest an.

WakeZ

Fondatorii WakeZ își propun să promoveze un stil de viață sănătos prin îmbunătățirea calității somnului. Utilizând date care au fost validate din punct de vedere clinic, aplicația urmărește să acționeze asupra duratei somnului și să ofere utilizatorilor un program particularizat de odihnă, ținând cont de caracteristici individuale de ordin medical și de stil de viață.

Startup-ul românesc participat la Innovation Labs 2018 și a primit premiul pentru "Best Product". Pentru a folosi aplicația WakeZ ai avea nevoie de un smartwatch Apple sau Fitbit, iar modul în care aceasta funcționează este foarte interesant.

Mai exact, aplicația îți monitorizează pulsul și determină în ce etapă a somnului ești. Apoi, dă semnal ceasului să vibreze după anumite tipare, pentru a-ți manipula creierul și pentru a-i induce o stare de somn profundă și odihnitoare.

Astfel, somnul profund este menținut mai mult timp pentru o noapte odihnitoare și, spre dimineață, acesta este superficializat pentru a crea o tranziție lină către starea de veghe și a elimina odată și pentru totdeauna problema oamenilor care se trezesc simțindu-se obosiți.

În același timp, în luna iunie, WakeZ, un startup lansat de câțiva studenți mediciniști din Cluj, a fost desemnat cel mai bun startup de eHealth din cadrul competiției 200 Seconds of Fame de la iCEE.Fest.

Potențialul soluției create de românii de la WakeZ este foarte mare și, de aceea, ar trebui să fie pe lista voastră de startup-uri românești pe care să le urmăriți în 2018. De exemplu, startup-ul Dreem, rivalul românilor de la WakeZ, a obținut o finanțare de 31 de milioane de euro pentru o soluție care combină neuro-știința cu tehnologia avansată și promite că va îmbunătăți somnul oamenilor.

ClarK

Ehipa ClarK creează ochelari inteligenți destinați mediului industrial. Aceștia pot fi folosiți în diverse domenii industriale pentru a crește productivitatea angajaților și aceștia să primească informații în timp real.

Ochelarii sunt dotați cu o serie de senzori - infraroșii, QR scanner, de gaze - dar și cu o cameră, pentru a ajuta muncitorii de fabrici să-și poată face treaba mai ușor. Startup-ul se laudă cu faptul că ochelarii sunt modulari, deci pot fi foarte ușor adaptați nevoilor din diferite companii.

Fondatorii ClarK au participat la ediția din acest an a a programului de preaccelerare Innovation Labs și a câștigat premiul "Startup of the Year". În același timp, la 200 Seconds of Fame, de la iCEE.Fest, ClarK a fost desemnat cel mai bun startup generalist și s-a ales cu un premiu în valoare de 2.000 de euro de la Allianz Țiriac.

Citiți și:

Startup-uri românești pe care să le urmărești în 2018 (Partea I)

Startup-uri românești pe care să le urmărești în 2018 (Partea a II-a)

Startup-uri românești pe care să le urmărești în 2018 (Partea a III-a)

Startup-uri românești pe care să le urmărești în 2018 (Partea a IV-a)

Startup-uri românești pe care să le urmărești în 2018 (partea a V-a)