Roxana Bitoleanu și Vlad Retca au fondat Taraba Virtuală dintr-o problemă personală, pentru că au avut probleme de sănătate din cauza fructelor și legumelor din comerț. Taraba Virtuală e o aplicație mobilă unde găsești producători locali. Cei doi, de profesie ingineri, au făcut documentarea online și au găsit producători locali care încearcă să se adapteze la timpurile moderne.

Taraba Virtuală e câștigătorul local al competiției de antreprenoriat social Chivas Venture și vor fi în finala globală de la Amsterdam.

“Am ajuns la spital din cauza unor fructe care ne-au făcut rău. Ne-am dat seama că undeva greșim. Ne-a venit ideea aplicației, ca să ajungem mai repede la producători”, spune Vlad Retca.

Taraba Virtuală - comision pentru vânzători

Aplicația a început să fie dezvoltată acum un an și jumătate. A trecut un an pentru dezvoltare, iar de anul trecut aplicația e disponibilă. “I-am căutat pe producători pe rețele sociale, acolo unde ei înșiși au început să vândă online”, spune Roxana Bitoleanu.

Pe Taraba Virtuală sunt momentan 20 de producători, iar utilizatorii pot comanda de la producătorii care livrează în proximitate, adică aproape de orașul în care ești. “Suntem activi în București, Timișoara, Brașov”, spune Vlad.

Taraba Virtuală oferă legume și fructe, iar pe timp de iarnă produsele procesate, de tipul siropuri sau dulcețuri.

Pentru a folosi aplicația, clientul trebuie să-și introducă adresa unde vrea să primească produsele. Taraba Virtuală arată producătorii care livrează la tine. Producătorul primește comanda și răspunde la ea cu data de livrare. “În ziua livrării primești produsele și plata se face momentan cash, iar cu doi-trei producători vom începe un parteneriat pentru plata cu cardul”, explică Vlad Retca.

Taraba Virtuală reține un comision pentru fiecare comandă făcută prin intermediul aplicației. De asemenea, mai are un alt serviciu, pentru producători. Aceștia introduc comenzile manual, iar aplicația le rutează optim, le face drumul cel mai scurt ca să-și scurteze timpul de livrare. Comisionul pe tranzacție este de 8%.

Află toate detaliile în interviul video de mai jos. Sau poți da click și să-l asculți cât muncești.