Multe s-au scris despre succesul răsunător de peste ocean a celor de la UiPath, dar puțin știu că sunt companii mult mai performante chiar aici în România. Surpriza, atunci când te uiți diferit la topul companiilor IT e că UiPath nu e pe primul loc în România.

Pentru a ajunge un unicorn rețeta de success spune că trebuie să ”arzi” foarte mulți bani ca sa cresti într-un timp foarte scurt. Ceea ce până de curând numeam faliment, astăzi este “accelerated growth”.

Pentru a identifica companiile de succes din industria de tehnologie, atât hardware cât și software, SuperOkay s-a uitat la mai mult decât cifra de afaceri anuală.

Ei au listat companiile cu mai puțin de 500 de angajați și s-au uitat la cifra de afaceri recurentă anuală (ARR - Annual Recurring Revenue) și cea lunară (MRR - Monthly Recurring Revenue), apoi au împărțit-o la numărul de angajați și a rezultat cel mai important metric, anume MRR per angajat.

Într-o lume în care optimizarea și automatizarea proceselor este un demers cheie, angajarea și dezvoltarea unei echipe optime, atât ca număr, cât mai ales ca aptitudini și calificări, este calea către o creștere accelerată ușor de scalat și monetizat.

În acest context al companiilor cu maxim 500 de angajați ce generează un venit lunar minim de $5.000 per angajat, putem afla următoarele:

  • Cele care au ajuns la un ARR (Annual Recurring Revenue) de $10.000.000 au avut nevoie, în medie, de 13 ani;
  • Cea mai profitabila companie este de tip SaaS (Software as a Service): NETOPIA Payments care generează lunar peste $74.000 per angajat; iar
  • Cea mai accelerată creștere o are un distribuitor de software, ALEF, care a generat o cifră de afaceri de peste $63.000.000 în doar 4 ani

Poți vedea toate detaliile topului pe site-ul SuperOkay.

Top 10 companii în funcție de venitul per angajat:

1. Network One Distribution

2. Metaminds

3. Alef Distribution

4. Netopia Payments

5. BenefitOnline.ro

6. Advanced Business Software

7. CyberGhost VPN

8. S&T Romania

9. Eta2U

10. Smart ID Dynamics

Lista completă a companiilor din top poate fi vizualizată la acest link.

SuperOkay este un startup de tip SaaS care permite crearea de documente digitale, prezentări de ofertă mult mai repede și mai profesional, cu ajutorul unor unelte digitale agile și ușor de folosit.

Acest soft permite agențiilor digitale, studio-urilor de software și freelancerilor să aibă un management mai bun al vânzărilor și al fluxurilor de comunicare cu clienții. SuperOkay înlocuiește cu succes soluții cum ar fi Google Docs, Slack, Asana, Trello sau Notion in relatia cu clientii.