Cel mai sigur mod de a te asigura că nu vei da greș este să ai mare grijă la toate pregătirile pe care vei fi nevoit să le faci înainte de a face pasul propriu-zis. Băieții de la blogtrepreneur.com au analizat fiecare aspect și au venit cu o listă de lucruri esențiale de care trebuie să ai grijă înainte să îți iei viața-n mâini. Noi prezentăm câteva dintre ele.

Fă o cercetare a pieței

Poate cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să știi în ce te bagi. Și pentru asta ai nevoie de cercetare. Să știi cum se mișcă lucrurile, dacă domeniul ales e potrivit pentru o creștere rapidă. De asemenea, trebuie să vezi care sunt cei mai importanți jucători din branșa ta și dacă este loc de încă unul. Abia după ce iei toate aceste lucruri în calcul poți să spui că ești documentat și vei trage o concluzie dacă merită sau nu să pornești un business.

Networking

În business relațiile sunt totul. Dacă cunoști pe cine trebuie, totul poate fi mult mai ușor. Însă ca să ajungi la asta trebuie să începi de undeva. Mergi la multe evenimente de antreprenoriat, încă de dinainte să ai afacerea ta. Fă rost de contacte, fii vorbăreț și fă-i pe oameni să te placă. Devino un obișnuit al evenimentelor și vei avea numai de câștigat.

Fă-ți un business plan

Cu cât știi mai multe despre ce te așteaptă, cu atât vei pleca mai pregătit la drum. Fă un plan de afaceri, vezi cât trebuie să investești și la ce perioadă. Ai grijă să-ți setezi obiective pentru a avea asfel o linie a ”orizontuluI” după care să te ghidezi. Însă fii atent și nu le pune prea nerealiste, că atunci apuci pe drumul spre eșec.