Astfel, de luna viitoare, Uber va finaliza activitățile premergătoare listării, marcând intrarea pe Wall Street a uneia dintre cele mai urmărite companii din Silicon Valley, anunță Reuters.

Oficialii Uber nu au comentat asupra acestei informații privind listarea din aprilie, aceasta urmând să vină la scurt timp după listarea rivalului Lyft, care este așteptată pentru finalul acestei luni.

Uber a fost evaluat recent la 76 de miliarde de dolari și speră să-și sporească valoarea la 120 de miliarde de dolari în urma listării, deși analiștii de profil sunt de părere că o evaluare mai corectă ar fi de 100 de miliarde de dolari.

De dimensiuni mult mai mici decât Uber, rivalii de la Lyft caută o evaluare de 20 – 25 de miliarde de dolari, în creștere de la 15 miliarde de dolari cât valorează acum, ca și companie privată.

La nivel local, Uber este prezent în 5 orașe, cel mai recent serviciul fiind disponibil în Iași.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a publicat pe 1 martie un proiect de OUG menit să limiteze funcționarea serviciilor de ridesharing, precum Uber sau Taxify.

Peste 2 milioane de oameni din România folosesc în mod activ Uber, Taxify sau alte aplicații similare. 1 din 10 români folosesc și apreciază aceste servicii pentru că sunt accesibile, sigure, de calitate și de încredere, afirmă oficialii Uber și Bolt.

Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri văd aplicațiile de ride-hailing ca pe o alternativă la mașina personală, în timp ce 9 din 10 își doresc ca autoritățile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative și să nu le limiteze.