Vestea a fost dată în cadrul unui interviu cu jurnaliștii VentureBeat, oferit de Param Kahlon, directorul de produs al companiei care realizează softuri de automatizare a proceselor (RPA).

UiPath a integrat încă din vara anului trecut framework-ul Microsoft Bot, precum și Enterprise Dialogflow de la Google, boții funcționând alături de alte sute de procese de lucru automatizate și customizate pe industrii.

În acest moment, cei de la UiPath evaluează părerea clienților, precum și a inginerilor din companie care crează boți, înainte de a lua o decizie în acest sens.

”Inițial ne-am gândit că nu vrem să facem propria experiență conversațională pentru că există destule unelte de acest gen. O parte dintre clienți ne-au spus că ”nu avem soluția noastră și ne-am bucura să avem o soluție end-to-end de la voi”, așa că s-ar putea să luăm hotărârea de a construi ceva lucruri noi”, a declarat oficialul UiPath.

Mai multe detalii despre acest nou proiect UiPath puteți citi în interviul de pe VentureBeat.

Totodată, românii au pus bazele unei academii care oferă traininguri tuturor celor care vor să afle cum să lucreze în domeniul RPA, sau, mai exact, să construiască boți care să facă munca repetitivă.

Academia de training a fost lansată în 2017 cu scopul de a învăța oamenii cum să îndeplinească roluri diferite în cadrul unei forțe de muncă automatizate. Academia UiPath oferă mai multe certificări pentru developeri și analiști, acestea fiind accesibile online.

UiPath, startup-ul devenit primul unicorn românesc după o investiție de 153 de milioane de dolari, a cunoscut o creștere accelerată în ultima perioadă, după ce a eșuat vreme de 8 ani, conform spuselor CEO-ului, Daniel Dines. La 6 luni după ce au devenit unicorn, românii de la UiPath au primit o evaluare de 3 miliarde dolari. UiPath a înregistrat o creștere uriașă a veniturilor ce depășește 5500% în doar doi ani.