LinkedIn a realizat clasamentul "Top 25 U.K. Start-Ups", unde a analizat acțiunile celor peste 500 de milioane de utilizatori de pe platformă. Astfel, rețeaua socială pentru profesioniști a luat în considerare nivelul de creștere a angajaților într-o companie, interesul celor care caută locuri de muncă, engagement-ul lor și capacitatea companiei de a atrage talent de la companii de top.

10. Talentful

Talentful a fost fondat în 2015, cu scopul de a ajuta companiile să scaleze și să-și îmbunătățească strategiile de angajare. Startup-ul are peste 65 de angajați la nivel global, iar printre clienții săi se numără Trainline, King.com și Audible. Talentful nu doar ajută alte companii să recruteze, dar oferă el însuși câteva beneficii extrasalariale atractive, printre care abonamente la sală și un program de lucru flexibil.

9. Blockchain

CNBC scrie că Blockchain este „unul dintre cei mai de încredere și cu o creștere accelerată” furnizori de wallet-uri pentru criptomonede. Acesta își propune să ofere o modalitate simplă și sigură pentru accesarea criptomonedelor. Nume cunoscute au investit în startup, printre care Virgin și Google Ventures. Blockchain are operațiuni în 140 de țări, iar beneficiile angajaților din Londra includ masa de prânz cu echipa de trei ori pe săptămână, program flexibil și „liber la vacanță”: adică permite angajaților să-și timp liber oricând.

8. Charlotte Tilbury Beauty

Charlotte Tilbury a creat brandul care îi poartă numele și oferă produse cosmetice pentru îngrijire și machiaj, având acum peste 750 de angajați la nivel global. Printre celebritățile care au fost modele pentru produsele sale se numără Kate Moss, Penelope Cruz și Nicole Kidman. Dacă ești o persoană care vrea să „provoace status quo-ul în industria frumuseții”, aceasta este una dintre companiile în care o poți face.

7. Improbable

Improbable a creat SpatialOS, o platformă cloud care permite dezvoltatorilor să construiască, să ruleze și să opereze jocuri online fără a fi limitați de arhitectura serverelor tradiționale.

6. DAZN

DAZN este un serviciu de streaming live și on-demand de la evenimente sportive din diverse locații. Startup-ul oferă acces anual la peste 20.000 de evenimente live din Elveția, Canada și Japonia. Recent, DAZN a semnat un contract cu primul ambasador global, Cristiano Ronaldo, pentru a promova brandul.

5. Skinnydip London

Skinnydip promovează fast fashion, un concept folosit de retaileri pentru a descrie modelele ieftine care ajung rapid de pe podium în magazine pentru a răspunde noilor tendințe. Din 2011, Skinnydip oferă o gamă largă de produse, inclusiv genți, bijuterii, ochelari și huse pentru telefon.

4. ClearBank

ClearBank este cea de-a cincea bancă de clearing din Marea Britanie. Este vorba despre un sistem de decontare fără numerar (folosit între state) bazat pe compensarea globală, centralizată a tuturor creanțelor și angajamente lor. ClearBank vrea să disrupă sistemul tradițional folosind un proces de plată în cloud, care ar fi mai rapid, mai eficient și mai eficace din punct de vedere al costurilor. Beneficiile extrasalariale includ programele pentru pensie și asistență medială, precum și reducerile pentru angajați.

3. Revolut

Am putea spune că Revolut este unul dintre fintech-urile anului 2018, fiind inclus și în lista celor mai ”hot” startup-uri pentru care să lucrezi. Cel mai recent raport lansat de Revolut indică venituri de 5 ori mai mari, iar numărul utilizatorilor s-a triplat în 2017. Astăzi, fintech-ul are peste 2,5 milioane de utilizatori în Europa. Serviciile sale includ conturi curente, transfer de bani internaţional și tehnologie de gestionare a banilor. Angajații din Londra beneficiază de cine gratuite, pensie privată și subscripții gratuite la produsele Revolut.

2. Gymshark

Gymshark este considerat a fi unul dintre brandurile de haine și accesorii de fitness care scalează rapid. Acesta are clienți în 131 de țări și angajează în diverse poziții, inclusiv în departamentele de îmbrăcăminte, marketing și operațiuni.

1. Monzo Bank

Monzo a fost lansat în 2015, iar de atunci a avut o evoluție ascendentă continuă. Se definește ca fiind ”smartphone only bank”, o alternativă pentru băncile tradiționale, și arată cum transferurile între prieteni schimbă ecosistemul bancar. Monzo oferă un cont curent la care ai atașat un card de debit. Prin intermediul contului îți poți încasa salariul și realiza diverse plăți. Acesta îți oferă și funcția de direct debit, destinată plăților recurente. În ceea ce privește beneficiile, angajații Monzo au posibilitatea de a-și alege propriul echipament, fac yoga și pilates la birou, de două ori pe săptămână le este adus prânzul la birou și primesc o revizuire a salariului la fiecare șase luni.