„Globalizarea și colaborarea sunt esențiale pentru o transformare digitală reușită”, a declarat James Li, membru al Consiliului de Supraveghere și Președinte al Regiunii Europene la Huawei. „Succesul comun este cheia. În această lume extrem de conectată, nicio țară nu poate naviga singură prin complexitatea transformării digitale. În ultimii ani, lucrând împreună la provocările practice cu care ne confruntăm cu toții în procesul de digitalizare, am reușit să accelerăm transformarea digitală a Europei Centrale și a Regiunii Nordice și să creștem împreună ca o comunitate de afaceri. Ne angajăm să investim în continuare în regiune și vom continua să colaborăm cu partenerii noștri pentru a construi un ecosistem sănătos și prosper pentru toată lumea."

În cadrul evenimentului, Huawei și-a anunțat planurile de a intensifica investițiile în dezvoltarea ecosistemelor locale, concentrându-se pe construirea unui bazin mai robust și sustenabil de talente digitale în regiunea CCE și Nordică. Până în 2023, compania își propune să perfecționeze peste 18.000 de studenți și parteneri locali cu privire la competențele digitale de ultimă generație, pentru un total de peste 700.000 de profesioniști instruiți din întreaga lume.

Până în prezent, Huawei a colaborat cu mai mult de 900 de universități internaționale din întreaga lume pentru a înființa academii locale Huawei TIC. Aceste academii oferă cursuri de certificare aprofundată pentru o serie de tehnologii de ultimă oră, inclusiv 5G, AI, Cloud, Big Data și IoT. Fie că doresc să-și îmbunătățească abilitățile digitale sau să-și continue cariera, atât studenții, cât și angajatorii pot beneficia de pe urma acestor programe.

„Vom continua să ne extindem rețeaua de parteneri din ecosistem”, a declarat Frank Shen, Vicepreședinte al Departamentului Global Partner din cadrul Grupului Enterprise Business al Huawei. „Scopul este de a le oferi mai multă instruire, consultanță în afaceri și idei de design de rețea pentru a sprijini creșterea lor și, prin extensie, prosperitatea ecosistemului în ansamblu."

„Furtunile puternice pot rupe un copac”, a continuat el. „Dar nu pot distruge o pădure. Acestea sunt vremuri dificile pentru toată lumea, dar putem trece prin asta dacă rămânem împreună."

Huawei a prezentat, de asemenea, o serie de noi soluții TIC la eveniment, inclusiv o demonstrație AR a celei mai recente tehnologii Wi-Fi 6. Alte demo-uri includ soluții pentru interconectarea Centrelor de Date Inteligente, cel mai rapid mediu de stocare All-Flash din lume și un nou produs emblematic — SmartLi, o soluție de stocare a energiei pentru centre de date, concepută pentru UPS.

Huawei Eco-Connect CEE & Nordic 2020 este o conferință concepută pentru a aborda provocările și oportunitățile specifice ecosistemului TIC din Europa Centrală și de Nord. Colaborând cu parteneri din întreaga regiune, Huawei speră să promoveze transformarea digitală mai largă, să exploreze oportunitățile pentru un viitor inteligent și să construiască o bază digitală mai adaptabilă pentru toată lumea.