În cadrul unui eveniment care a avut loc recent, oficialii Nvidia au ales, din peste 600 de echipe înscrise în programul Nvidia Inception, 14 startup-uri de AI (cu focus pe implementare tehnologiei de deep learning în automotive sau în domeniul medical), scrie VentureBeat. Pitch-urile au fost structurate pe trei categorii: cel mai bun startup emergent, cel mai disruptiv startup sau startup-ul cu cel mai mare potențial pentru a aduce o schimbare în societate.

Câștigătorul fiecărei categorii va fi desemnat în cadrul unui eveniment pe 10 mai, acesta urmând să primească 375.000 de dolari (startup-ul de pe poziția secundă va primi 125.000 de dolari), cu condiția de a nu mai fi primit finanțări de peste 5 milioane de dolari până în acest moment.

Până în 2020, software-ul AI ar putea genera venituri de peste 36 de miliarde de dolari, iar în acest moment, mai mult de 19.000 de companii din lume folosesc tehnologia de deep learning pentru a dezvolta industriile în care activează.

Înscrierile în cadrul programului Nvidia Inception sunt deschise pentru orice startup aflat în stadiul de product development, prototipare sau lansare de produs, iar startup-urile interesate pot fi aplica aici pentru a avea acces la mentorat, finanțare, sau ajutor din partea experților Nvidia pentru diverse aspecte ce țin de dezvoltarea afacerii.