Platforma educațională Coursera a făcut un scurt clasament privind o serie de abilități de programare pe care nu ar strica să le avem (mai ales dacă lucrăm în domeniul IT, sau intenționăm să mergem pe acest drum). Iată care ar fi skill-urile pe care le indentifică cei de la Coursera și cursurile pe care aceștia le propun.

Inteligență artificială – optimizarea rețelelor neurale, modele secvențiale. Pe platformă există un modul de 5 cursuri pentru specializarea Deep Learning.

Python – SQLite3, structuri de date. Coursera are un modul de 5 cursuri pentru Python, predat de profesorii Universității din Michigan.

Big Data – Apache Hadoop & Spark (framework de dezvoltare de software pentru cloud computing), analiza rapidă a datelor. Există un modul de Big Data predat de University of California cu 6 cursuri, la care vă puteți înscrie aici.

ETL & Data Pipeline Development – text mining, python scripting. Pe Coursera găsiți specializarea de Applied Data Science with Python în 5 module de curs predate de profesorii University of Michigan.

Machine Learning – predicții, clasificări, algoritmi de grupare. Vă puteți înscriere la un curs de Machine Learning susținut de Universitatea din Washington.

Scala – analiză big data, programare funcțională. École polytechnique fédérale de Lausanne organizează un curs de Functional Programming în Scala pe platforma Coursera.

Product Management – agile, track metrics. Găsiți pe Coursera un modul de Software Product Management organizat de University of Alberta cu 6 cursuri.

Hybrid Cross-Platform Development – Cordova, NativeScript, responsive UI. Aveți acces la Coursera la un modul de Full Stack Web Developement organizat de Hong Kong University of Science and Technology. Modulul are 5 cursuri și vă puteți înscrie aici.

Java – sintaxă și semantică, data storage. Duke University organizează un curs în care puteți învăța o serie de concepte fundamentale pentru programarea în Java.

Web Development – HTML, CSS, Javascript. Regăsiți pe Coursera un modul de web design, chiar și pentru începători, organizat de University of Michigan.