Până acum, 10 smartphone-uri Nokia au primit cea mai recentă actualizare Android: Nokia 7.2, Nokia 8 Sirocco, Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 2.2, Nokia 7 Plus, Nokia 6.1, Nokia 7.1, Nokia 9 PureView și Nokia 8.1.

Utilizatorii Nokia vor beneficia de diverse funcții exclusive Android 10, precum Dark mode, o temă foarte populară, ce permite schimbarea culorilor interfeței în nuanțe mai închise, telefonul fiind astfel mai confortabil de folosit în condiții cu luminozitate scăzută, sau funcția Smart Reply, ce anticipează mesajele utilizatorilor și sugerează răspunsurile direct, prin notificări, dar și acțiuni relevante, precum folosirea Google Maps pentru a localiza o adresă primită

Mai mult, cu Android 10, utilizatorii Nokia vor avea mai mult control asupra setărilor de confidențialitate: activitatea pe web și în aplicații, istoricul localizării și setările pentru reclame pot fi găsite toate în meniul Confidențialitate, care acum se află în partea de sus din meniul Setări al telefonului.

Astfel, utilizatorii vor putea controla exact când să partajeze localizarea în aplicații: întotdeauna, o dată, cât timp aplicația este în uz sau niciodată și vor fi notificați atunci când aplicațiile accesează locația, pentru a putea controla în permanență accesul la datele din telefon.

Gesture navigation este o funcție Android 10 care preia sistemul de navigare introdus cu Android 9 Pie și îl face și mai intuitiv, introducând gesturi mai comode și mai inteligente.

Nu în ultimul rând, Android 10 ajută utilizatorii să își stabilească obiceiuri digitale sănătoase, prin Family Link, funcția care le permite părinților să conecteze telefoanelor copiilor la propriul terminal și să seteze astfel diverse restricții de Bunăstare Digitală.

Smartphone-urile Nokia își păstrează poziția în topul telefoanelor cu cele mai rapide actualizări ale sistemului de operare. Cele patru smartphone-uri fac parte din programul Android One și dispun de trei ani de actualizări lunare garantate de securitate și de actualizări ale sistemului de operare timp de doi ani. HMD Global își consolidează astfel promisiunea cu privire la telefoanele Nokia care se îmbunătățesc constant. Conform unui studiu realizat de Counterpoint, HMD Global a fost cel mai rapid brand care a oferit actualizări ale sistemului de operare, pentru 94% din portofoliul telefoanelor Nokia, demonstrând astfel devotamentul de a oferi utilizatorilor constant actualizări de OS, chiar și pentru telefoanele din segmentele entry-level.

Începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, Nokia 4.2 și Nokia 3.2 rulează Android 10. Lansat în 2018, Nokia 8 Sirocco este un smartphone în ediție limitată, unul dintre cele mai rapide smartphone-uri Nokia, având de asemenea certificarea Google, Android Enterprise Recommended. Update-ul la Android 10 reprezintă cea de a doua actualizare majoră pe care terminalul o primește, fiind lansat cu Android Oreo.