În fiecare an, americanii de la App Annie, care oferă date despre aplicații mobile și statistici realizează o listă cu topul 10 al predicțiilor pentru anul care vine. În topul predicțiilor pe mobile sunt serviciile financiare, dispozitivele purtabile, dar și aplicațiile de productivitate.

Cele 10 predicții App Annie sunt:

Google Now on Tap - Cu ajutorul funcției de la Google utilizatorii primesc informații contextuale direct în aplicație. Deep linking și descoperirea de informații suplimentare vor ajuta utilizatorii în anul care vine.

eSports - Publisherii de jocuri vor avea venituri suplimentare prin creșterea industriei de jocuri electronice.

Messaging - În lumea mesageriei online lucrurile vor rămâne împărțite între Est și Vest, cu platforme diferite în funcție de țări și culturi.

Servicii Online to Offline - din ce în ce mai multe aplicații care vor crea o legătură directă dintre lumea online și cea offline, de la publicitate la comenzi online.

Aplicații de productivitate - Din ce în ce mai multe metode prin care aplicațiile de productivitate vor inova prin implicarea în viața noastră și conectarea muncii și vieții private.

Servicii financiare - băncile vor trece prin schimbări masive și prin trecerea către mobile cu cât mai multe servicii.

tvOS - Smartphone-ul și televizorul vor fi din ce în ce mai conectate prin intermediul aplicațiilor.

YouTube Red - serviciul Red de la YouTube oferă conținut plătit, ceea ce va duce la un nou val de creatori indie.

Purtabile - Din ce în ce mai multe modalități de folosire a aplicațiilor pe mai multe dispozitive purtabile și conectarea inclusiv cu lumea business.

Realitate virtuală și augmentată - Jucătorii din zona de conținut vor implementa idei din zona de realitate virtuală.