În faza de preselecție au aplicat 33 de startup-uri cu proiecte care vizează acest segment de piață. Companiile din program care vor beneficia de mentorat intensiv și potențiale finanțări sunt:
- 22Trust Venture - produs B2B dedicat băncilor de retail care le permite să propună prețuri dinamice, utilizând tehnologia AI în activitățile lor de creditare;
- AlphaBlock Technologies propune produsul Alphabot, aplicație tip chatbot inteligent care ajută investitorii din piața de capital să implementeze strategii de investiții cu un nivel pasiv de risc, dar cu niveluri active de performanță; Despre AlphaBlock am detaliat mai multe în acest articol de pe start-up.ro.
- ENSO business - platformă web care redefinește modul în care companiile se conectează și interacționează cu furnizorii săi;
- Finpathic - consilier financiar digital care analizează datele financiare ale utilizatorului, folosind o bază de date financiare extinsă și propune portofoliul optim de investiții;
- Investory Toy Factory folosește învățarea bazată pe jocuri pentru a ajuta copiii să înțeleagă finanțele;
- KidsFinance este un produs pentru părinți și copii care promovează educația financiară și are asociat un card preplătit pentru cei mici;
- Leaseman - platforma pentru închirierea și managementul spațiilor comerciale disponibile;
- OptimRent - prima platformă adresată proprietarilor de bunuri imobiliare și chiriașilor care își propune să automatizeze procesele implicate în administrarea proprietății; Despre OptimRent am scris aici pe start-up.ro.
- SSIF GOLDRING – soluție pentru controlul financiar facil al investițiilor în fonduri de pensii;
- TimedFx - platformă care oferă cele mai bune rate de schimb pentru companiile cu afaceri în mai multe monede, ajutându-le astfel să reducă la maximum pierderile din schimburile valutare;
- ZoomReport - platformă care oferă utilizatorilor date publice integrate, localizate geografic, și îi ajută să analizeze medii locale socio-demografice și economice pentru decizii de afaceri. ZoomReport a fost menționat și în acest material de pe start-up.ro.
De-a lungul celor patru runde anterioare de accelerare, Techcelerator a oferit suport altor nouă startup-uri FinTech care, în prezent, se bucură de succes pe piața locală și regională: #1 - ialoc, Uhura solutions; #2 - Beez, BAAM, Stockberry; #3 - Confidas, Prokuria; #4 - Credia, Data Against Data.
“Am selectat 11 echipe care dezvoltă produse pentru care vedem un potențial semnificativ pentru zona core FinTech, dar și domenii adiacente ale acesteia, cum este piața PropTech sau cea de educație financiară. Vom lucra împreună cu cei mai buni mentori pentru îmbunătățirea strategiilor de produs și piață ale acestor startup-uri. Scopul nostru este să atragem cât mai mulți parteneri relevanți pentru a facilita demararea de proiecte pilot și ridicarea de runde de investiții“, a declarat Cristina Țoncu, director al programului Techcelerator.
Programul de accelerare, desfășurat online până la finalul lunii ianuarie 2021, va include patru module de mentorat intensiv: vânzări & matchmaking cu instituții financiare din regiune, marketing de produs, strategii de tranziție către piața internațională și pregătirea pentru atragerea de investiții. Acestea vor fi susținute de experți și investitori din zona FinTech și business development. Programul se va încheia cu un eveniment de tip Demo Day, în cadrul căruia startup-urile își pot evidenția progresele și pot atrage fonduri din partea investitorilor.
Cele 11 startup-uri vor putea accesa și credite Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse Freshworks etc., cu o valoare totală a pachetului de peste 150.000 de euro.
Startup-urile din programul NEXT FINTECH vor fi prezentate partenerilor investitori GapMinder VC, TechAngels, SeedBlink și au șansa să acceseze câte o rundă de finanțare de până la 200.000 de euro.