În următoarele două luni, echipele vor avea un parcurs intens, cu peste 60 de ore de ateliere online, sesiuni de feedback individuale și de grup, dar și sesiuni de coaching. Alături de mentori din comunitatea Rubik Hub - investitori, fondatori sau experți în diferite domenii, vor învăța cum să își crească veniturile, să se extindă pe noi piețe din Europa sau să obțină investiții.
Cine sunt startupurile selectate:
- Apollo Technologies (România) - O soluție software avansată, care permite accesul rapid și facil la volume mari de date medicale corelate și certificate pentru furnizorii de servicii medicale.
- Brainactive (România) - Reduce timpul și costurile necesare pentru efectuarea sondajelor de opinie prin platforma bazată pe inteligență artificială care conectează companiile cu clienții lor în timp real, permițându-le să obțină informații esențiale despre produsele și serviciile lor direct de la sursă.
- CraftGenie AI (Bulgaria) - Ajută organizațiile fără departamente IT și utilizatorii fără experiență IT să-și digitalizeze datele și procesele prin procese de tip inteligență artificială generativă.
- Fairytales (Bulgaria) - Este o aplicație mobilă care oferă povești audio pentru copii, narate cu vocile părinților printr-un proces de clonare a vocilor.
- Forensics Lab (România) - O soluție de protejare a brandurilor care oferă un sistem de investigare avansat.
- FreedHome (Italia) - Transformă proprietățile în venituri pasive sigure și simplifică procesul de închiriere printr-o platformă care aduce împreună proprietarii și agenții imobiliari.
- GapMatch (România) - Este o platformă HR care revoluționează managementul resurselor umane, ajutând la adaptarea mai ușoară la schimbările din piața muncii.
- Ruuts.travel (România) - O soluție de Slow Travel pentru experiențe de călătorie sustenabile, care oferă variante de cazări sustenabile și activități locale.
- SiWeGO - Smart Eco Transport (Italia) - Conectează persoane fizice, IMM-uri și transportatori pentru a optimiza transportul de mărfuri, reducând costurile și impactul asupra mediului printr-o abordare de tip economie colaborativă.
- STEMIX.TECH (România) - Construiește dispozitive hardware care pot colecta date din lumea reală de la mașini și senzori, pe care le trimite către soluția software, unde datele sunt interpretate de agenți AI personalizați care pot controla dispozitive fizice.
- SQBRobotics (România) - Dezvoltă soluții pentru magazine complet autonome și operate robotic, folosind inteligența artificială și tehnologii avansate pentru gestionarea stocurilor.
- Waitless (Ungaria) - Optimizează și reduce sarcinile angajaților din HoReCa, permițând clienților să comande și să plătească instantaneu de pe propriile dispozitive, fără a fi nevoie de o aplicație.
- WeReload (România) - O soluție de telecomunicații care oferă planuri avantajoase de eSIM în roaming pentru peste 200 de țări.
Startupurile activează în domenii precum: HealthTech, LegalTech, Martech, Data Tech, EdTech, PropTech, HRTech, DeepTech, HoReCa, E-comm și Mobility. Piețele din care provin clienții acestora sunt extrem de numeroase, acoperind țări din întreaga lume: de la Spania, România, Grecia, până la UK, Belgia și la Canada, India.
„Selectarea participanților pentru această ediție a fost din nou un proces dificil, având în vedere numărul mare de înscrieri promițătoare, atât din perspectiva echipelor fondatoare, cât și a viziunilor și modelelor de afaceri inovative. În acest an, ne concentrăm pe sprijinirea startupurilor pentru a atinge cât mai rapid product-market fit. Vom adapta sprijinul nostru în funcție de nevoile fiecărei echipe, dar vom avea un aspect comun pentru toți: un focus clar și constant pe client. La Rubik Hub, suntem convinși că succesul unui startup vine din capacitatea de a construi produse și servicii care răspund cu adevărat nevoilor clienților. Orice acțiune sau decizie ar trebuie să plece mereu de la nevoile clienților,” povestește Ela Asaftei, manager de programe la Rubik Hub.
Bootcamp și Demo Day
În perioada 25-27 septembrie va avea loc bootcampul care marchează lansarea acestei ediții, chiar acasă la Rubik Hub, în Piatra Neamț. Echipele selectate se vor cunoaște pentru prima dată offline, se vor conecta cu o parte din mentori, cu echipa acceleratorului și vor participa la workshop-uri și activități.
Printre cei 20 + de mentori prezenți se numără Alexandru Chifu (Investment Analyst – Fortech Investments), Alina Georgescu (Investment Manager la Catalyst Romania) și Andrei Vacut (EMEA Senior Director Uipath).
Finalul acceleratorului se va marca printr-un Demo Day organizat la București, pe 28 noiembrie, când echipele își vor prezenta soluțiile inovatoare și progresul de-a lungul programului în fața unui public numeros, format din investitori, parteneri corporate, mentori din comunitatea Rubik Hub, dar și alți actori cheie din lumea startup-urilor.
Până acum, Rubik Garage a susținut peste 200 de fondatori de startup, cu alumni notabili precum Rayscape, Bloomcoding, DDDInvoices și Chambr. Ca exemplu de succes, la mai puțin de jumătate de an de la terminarea acceleratorului, Bloomcoding a obținut o investiție de 1 milion de euro și au fost finaliști ai conferinței How to Web.