LevelUP Health & Life Sciences Accelerator, accelerator dedicat startup-urilor din sănătate și științele vieții, a anunțat cele 14 startup-uri care merg mai departe.

Acceleratorul este organizat de către departamentele Platforma INNO și Specializare inteligentă ale Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, împreună cu sprijinul EIT Health.

După o perioadă de selecție riguroasă, care a inclus interviuri cu experții programului și analiza potențialului fiecărei echipe, au fost selectate 14 start-upuri promițătoare. Vom face o scurtă prezentare a acestora, pentru a afla mai multe despre soluțiile lor inovatoare.

 • 𝗔𝗜𝗗𝗘 - Un profesor virtual personalizat pentru studenții de la medicină, bazat pe inteligență artificială, care adaptează experiența de învățare pentru fiecare student în parte. Studenții au acces la o vastă bibliotecă de materiale de studiu și lucrări de cercetare verificate științific, profitând de funcții precum învățare prin conversație cu profesorul virtual, recapitulare constantă și notificări de termene limită.
 • 𝗕𝗹𝘂𝗮𝗻𝗮 – Oferă o alternativă din plante pentru carnea de pește, propunându-și să se poziționeze ca lider în producția alimentară durabilă și să contribuie la un sistem alimentar mai sustenabil și etic. Despre Bluana am scris prima oară aici pe Green Start-Up, platforma dedicată business-urilor verzi și sustenabilității.
 • 𝗕𝗥𝗜𝗡𝗢𝗦 – Dorește să ofere o șansă la terapie comportamentală timpurie pentru fiecare copil cu tulburare din spectrul autist (TSA). Aplicația lor va detecta și oferi feedback instantaneu privind progresul comportamental al copiilor cu TSA, acces la analiști comportamentali și terapeuți ABA și va crea planuri personalizate de intervenție pe baza biomarkerilor analizați.
 • 𝗘𝗱𝘂𝘀𝗼𝗻 – Este cea mai mare platformă online de educație medicală din România, concepută pentru a oferi acces la materiale didactice și cursuri specializate pentru studenți, rezidenți și medici. De asemenea, EduSon oferă o varietate de instrumente de evaluare și certificare, care permit utilizatorilor să își testeze cunoștințele și să își urmărească progresul în timp.
 • 𝗙𝗘𝗘𝗟𝗜𝗡𝗚𝗡𝗘𝗦𝗧 - Dezvoltă o platformă web pentru pacienții oncologici, supraviețuitorii de cancer și familiile acestora, cu scopul de a le oferi instrumentele psihologice necesare într-un format online, departe de mediul care uneori le poate induce stări secundare de anxietate (cilinicile și spitalele unde își fac tratamentele).
 • 𝗛𝗲𝗮𝗹𝘁𝗵𝗔𝗽𝗽𝗦𝘁𝗼𝗿𝗲 - În ultima perioadă s-au dezvoltat foarte multe aplicații healhtech care nu sunt coordonate, ceea ce determină medicii să renunțe la folosirea lor. HealthAppStore va fi o platformă online care va integra aceste aplicații dedicate medicilor, centralizând informația într-un mod util și eficient.
 • 𝗛𝗲𝗺𝗽𝗔𝗜𝗗 - Încrezători în potențialul uimitor pe care planta de cânepă îl are în medicina umană, realitate susținută de numărul mare de studii ce evaluează eficiența canabinoizilor în diferite boli, HempAID sunt printre primii susținători din Europa ai terapiilor alternative naturale pe bază de extract de cânepă. Misiunea lor este de a produce preparate de cea mai înaltă calitate pe bază de CBD. Despre HempAID am scris prima oară aici pe start-up.ro.
 • 𝗛𝗼𝘁 𝗡𝘂𝘁𝗿𝗶𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗦𝗥𝗟 – Oferă soluții personalizate în cadrul cursurilor online de nutriție, adaptate pentru diverse afecțiuni. De la diabet și probleme digestive până la sarcină și performanță sportivă, se concentrează pe nevoile specifice ale fiecărei afecțiuni sau public țintă, oferind informații relevante și adaptând cursurile pentru a atinge obiectivele individuale.
 • 𝗜𝗺𝗽𝗹𝗮𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶 𝟯𝗗 𝘁𝗶𝘁𝗮𝗻 - Își propune să devină un furnizor global de top al implanturilor medicale personalizate. Tehnologia lor de imprimare 3D de ultimă generație va revoluționa industria, oferind pacienților soluții mai bune și mai sigure pentru nevoile lor de sănătate.
 • 𝗠𝗲𝗱𝗶𝗯𝗼𝗼𝗸 – Își propune să fie principala platformă online de programări la cabinete și servicii medicale, simplă și la îndemâna tuturor, indiferent de vârstă sau cunoștințele tehnologice ale utilizatorilor.
 • 𝗠𝗲𝗱𝗶 𝗧𝗶𝗺𝗲 𝗦𝗮𝘃𝗲𝗿 – Dezvoltă un software pe bază de șabloane care își propune să scadă timpul de scriere al actelor medicale și să ușureze gestionarea și dispersarea actelor medicale între clinici.
 • 𝗡𝗲𝘂𝗿𝗼𝗥𝗲𝗩𝗶𝘃𝗲 - Este un dispozitiv de recuperare cu control neuronal care ajută la refacerea și îmbunătățirea funcționalității mâinii pentru pacienții cu leziuni nervoase centrale și periferice, combinând tehnologia interfeței creier-mașină și terapia personalizată într-un sistem inovator și eficient.
 • 𝗣𝗲𝗲𝗹𝗵𝘆 - Dezvoltă un bio-sticker antimicrobian, dizolvabil sub jet de apă, care poate fi aplicat pe fiecare fruct și legumă cu coajă comestibilă și pe care se pot imprima cu laser informații legate de etichetare sau conținut publicitar. Despre Peelhy poți vedea acest material de pe start-up.ro.
 • 𝗣𝗲𝗿𝗰𝗲𝗽𝘁𝗶𝗮 - Propune un joc care vizează sănătatea mentală a angajaților și angajatorilor. Perceptia propune un alt nivel de comunicare în cadrul companiilor prin vibe-uri a carei misiune este să măsoare și să îmbunătățească comunicarea și relaționare la locul de muncă.