Competiția UPGRADE 100 Floors Elevators Pitch are loc pe 14 iunie, vineri, de la ora 19.00 pe Upgrade Scene 2 din cadrul UPGRADE 100, la finalul celor două zile de festival.

Juriul de selecție a ales 15 startup-uri inițial, dar unul dintre cele selectate s-a retras din competiție din motive logistice. Startup-urile participante la finală sunt unele ori cu experiență, ori la început de drum, din domenii precum fintech, SaaS, blockchain, logistică, proptech, healthtech sau robotic process automation.

Iată cele 14 startup-uri selectate

DocBook este un marketplace de medici, prin care poți să găsești un specialist pentru problema ta în timp record. Au 3.500 de doctori pe platformă, 40.000 de instalări și e disponibil în 300 de locuri din România.

Mission Critical este un startup de procesare robotică automatizată care oferă servicii de automatizare pentru task-uri repetitive și au aplicații pentru industria hotelieră, unde au implementat soluții de management a buletinelor și documentelor personale, dar și pentru SAP și Oracle.

Monday este o platformă în care sunt conectați experții în sănătate, nutriționiști, antrenori personali și ambasadorii unui stil de viață sănătos. Printre fondatori se numără Mikael Fredholm, fost CEO al World Class România.

Swazm este o platformă blockchain care permite o descentralizare eficientă prin crearea unei noi infrastructuri prin care se poate muta stocarea pe un server blockchain.

Fagura este un startup de microcreditare din Republica Moldova care are și un sistem de peer to peer lending, prin care poți împrumuta de la alți utilizatori ai platformei sau poți să-i împrumuți.

ialoc este o platformă prin care poți rezerva o masă în oraș la restaurante. Permite rezervări în peste 2.000 de restaurante din românia.

Antifragile este un produs creat pentru identificarea coletelor scăpate sau lovite în timpul transportului curierilor. Au participat la Innovation Labs și EU Startups Summit, iar printre fondatori se numără un fost participant la tabăra de antreprenoriat Startup Your Life.

Wineful este primul serviciu care-ți aduce vinul pe bază de abonament. A fost fondat în 2016 și a primit investiție în 2017 de la V7 Capital. Pe lângă serviciul online, Wineful a lansat și un restaurant în București.

Finplay este o aplicație mobilă care vrea să facă educație financiară pentru copii cu ajutorul jocurilor. Aceștia pot învăța cum să facă un buget, cum să-l administreze etc. Finplay a câștigat Startup Weekend Fintech Edition anul acesta.

R-Create e o soluție creată special pentru comercianții online prin care aceștia pot folosi o pungă refolosibilă care va fi distribuită către clienți și care va reduce costurile, dar și impactul asupra mediului.

Credimag este un marketplace care funcționează pe bază de credit. Practic, orice produs poate fi cumpărat în rate, dar pe viitor va fi și un marketplace de peer to peer lending.

Okaya este o platformă digitală care folosește jocuri și metode de relaxare pentru a lupta cu burnout-ul, o problemă din ce în ce mai gravă la nivel mondial.

Bright Spaces este o platformă proptech realizată pentru ușurarea închirierii și managementului spațiilor din clădirile comerciale, de tip mall.

Beez e o platformă de cashback care-ți permite să cumperi de pe magazinele online și ulterior să primești o sumă înapoi din comisionul de afiliere primit de Beez. De asemenea, Beez vrea să dezvolte metode de creditare și plată online.

Juriul de la pitch

Competiția prezentată de Octavian Palade și organizată de UPGRADE 100 și start-up.ro va avea un juriu format din investitori și specialiști din regiune.

În juriu vor fi Mălin Ștefănescu (TechAngels), Panagiotis Karampinis (Endeavor Greece), Louise Beaumont (techUK), Marius Ghenea (3TS Capital), Dragoș Stănescu (0 Day Capital), Mihai Sfințescu (Abilito Capital), Dan Sturza (Fribourg Capital), Dan Mihăescu (GapMinder), Zsolt Winkler (MOLGROUP), Ionuț Stanimir (BCR), Radu Georgescu (Gecad Investments), Andrei Pitiș (Fitbit), Nicholas Baghdadi (UiPath).

Câștigătorii competiției vor intra în negociere cu GapMinder pentru 50.000 de euro. De asemenea, va exista și un premiu oferit de public.

Conținut valoros pentru startup-uri

Scena UPGRADE 2 dedicată startup-urilor – agenda completă este publicată aici - va fi deschisă cu o dezbatere, condusă de Octavian Palade, Events&Content Strategist la start-up.ro, despre oportunitățile de finanțare la orice nivel al dezvoltării ai fi, cu reprezentanți ai unor importante fonduri de investiții, printre care Ondrej Bartos (General Partner Credo Ventures), Krzysztof Palucki (Associate OTB Ventures), Dan Mihăescu (GapMinder) sau Panagiotis Karampinis (Endeavor Greece).

Apoi, vor prezenta asa-numiții „growth hackeri”: Ben Kaplan (PR Hacker) va vorbi despre cum să ajungi în atenția presei, Ferdinand Goetzen (Recruitee) vine cu insght-uri despre cum să construiești cea mai bună echipă, iar Theodore Moulos și Adrian Vlasiu (GrowthRocks)vor prezenta 13 strategii de creștere neconvenționale.

O scenă dedicată startup-urilor din România nu ar fi completă fără UiPath, primul unicorn născut în România – compania care a reușit performanța să ajungă de la sub 200 de milioane de dolari la peste 7 miliarde evaluare în doar doi ani.

Răzvan Antim, business development manager la UiPath, va spune povestea și va oferi sfaturi valoroase despre cum s-a ajuns la această explozie, după mai bine de 10 ani de la lansarea companiei, în 2005.

Pe aceeași scenă, Orange își va prezenta câteva dintre echipele care au participat la acceleratorul Orange Fab.

Alături de Monica Obogeanu, startup programs manager Orange, pe scenă vor urca Vlad Cazan (Kfactory), Bogdan Nourescu(CBNAgro.tech), Vlad Bușilă (Mozaik), Radu Motișan (uRADmonitor)și Adina Roșca (Fundația Orange).

Sesiunea a doua va începe cu „agora investitorilor” unde, la aceeași “masă”, vor sta potențiale sute de milioane de euro reprezentate de fondurile de investiții pe care aceștia le reprezintă.

Printre cei care vor discuta cele mai importante aspecte investiționale pentru startup-urile din regiune sunt: Dimitris Kalavros-Gousiou - Velocity Partners VC, Ondrej Bartos - Credo Ventures, Panagiotis Karampinis - Endeavor Greece, Mihai Sfințescu - Abilito Capital, Iulian Cîrciumariu - V7 Capital, Dragoș Stănescu - 0 Day Capital, Cosmin Ochișor - GapMinder Venture Partners, Mihaly Szalontay - Flashpoint Venture Capital și Mălin Ștefănescu - TechAngels România.

Demo Day Techcelerator

Prezent în București și Cluj-Napoca, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre) accelerare.

  • 185 de startup-uri au aplicat la acest program iar 26 dintre acestea și-au susținut pitch-ul în fața juriului
  • O să vedem la ce nivel au ajuns după 10 săptămâni de pregătire alături de mentorii Techcelerator
  • Investițiile în companiile participante sunt oferite de partenerul strategic GapMinder Venture Partners.

Sunt vizate companiile inovatoare, care apreciază că au potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere, precum: FinTech, PropTech, transformare digitală, securitate cibernetică, inteligență artificială, soluții IT pentru sănătate, AgTech și altele.