În cadrul acestui proiect, 2Checkout oferă în data de 28 mai, la sediul din București al companiei, workshop-ul intitulat “Introduction in Coding/ Inițiere în scrierea de cod”, la care vor participa elevi și profesori de la Școala Ferdinand I din București.

Echipa 2Checkout le va povesti elevilor de clasa a 4-a despre cum să dezvolte software pentru un produs folosit la nivel global. Compania sprijină totodată și eforturile depuse de profesori, autoritățile responsabile cu educația în România, dar și alte entități de a introduce ore de competențe digitale încă din învățământul primar.

“Am considerat că este important să fim un partener activ în proiectul Start Digital @ Clasa a 4-a. Credem că educația timpurie într-o lume tot mai digitală, în care consumul de informație, produse și servicii se va realiza din ce în ce mai mult online, este indispensabilă. Prin inițiative precum cea a partenerilor AmCham sperăm să sensibilizăm tot mai mulți factori care decid evoluția pe termen lung a copiilor noștri”, explică Madalina Teodorescu, VP, Human Resources la 2Checkout.

2Checkout este brandul sub care activează acum fosta companie Avangate, parte din portofoliul fondului de investiții Francisco Partners. Compania are, în prezent, peste 300 de angajati la nivel global, din care majoritatea se află în biroul din București.

Echipa tehnică își aduce aportul la cel mai complet produs din industrie pentru vânzarea globală de software și servicii digitale, dar și produse fizice, 2Checkout fiind unul dintre cei mai mari furnizori de astfel de soluții din lume. Compania are peste 17.000 de clienți la nivel global.