Anul trecut, 2Performant a generat peste 1% din piața de e-commerce din România, intermediind pentru magazinele online din platforma sa de marketing afiliat vânzări în valoare de 73,1 milioane euro din totalul de 6,5 miliarde de euro estimat de GPeC la nivelul pieței românești de comerț electronic.

Compania își păstrează un ritm bun de creștere și raportează rezultate financiare în linie cu bugetul de venituri și cheltuieli asumat la începutul anului trecut. Astfel, veniturile operaționale, calculate prin eliminarea comisioanelor pe care 2Performant le plătește către afiliații din platformă înregistrează o creștere de 26 de procente față de 2020, ajungând la 6,9 milioane lei.

”Am încheiat anul 2021 cu rezultate financiare care confirmă că putem crește într-un ritm mai accelerat decât piața de e-commerce din România, care are o creștere estimată la aproximativ 15% pentru anul trecut. Am reușit asta prin excelență operațională: consultanța oferită utilizatorilor de top, analiza de date, departamentul de business support creat anul trecut, susținerea financiară a proiectelor valoroase de afiliere, marketing-ul în interiorul ecosistemului de utilizatori și îmbunătățirea proceselor din organizație per total. Am realizat toate acestea în paralel cu dezvoltarea abordării de extindere pe piețe externe și cu primul nostru an ca emitent pe Bursa de Valori București. Aceasta este baza pentru o creștere și mai rapidă în 2022, alături de achiziționarea de noi utilizatori - magazine online și afiliați”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.

Veniturile companiei din piața din România pentru produsul de marketing afiliat au crescut cu 28% față de 2020, ajungând la peste 22,6 milioane de lei, în vreme ce veniturile din piețele externe înregistrează o creștere de 33 de procente. În același timp, compania înregistrează și o creștere a veniturilor plătite în avans cu 51% față de anul anterior, ajungând la 12,2 milioane de lei. Veniturile postpaid ajung la 13,3 milioane de lei, cu 13% mai mult față de 2020.

Ca urmare a investițiilor realizate în 2021 pentru internaționalizare prin parteneriate cu jucători internaționali, consolidare și creștere pe piața locală, dar și dezvoltarea unei noi soluții tehnice pentru atribuirea conversiilor, compania a înregistrat anul trecut o pierdere de 699 mii de lei, sub pierderea prognozată în bugetul de venituri și cheltuieli.

Indicatorii de lichiditate, poziție de cash și grad de îndatorare înregistrează valori extrem de bune în 2021, inclusiv datorită investiției de peste 5 milioane de lei atrase de companie printr-o majorare de capital cu aport în numerar realizată pe Bursa de Valori București.

Cel de-al doilea semestru al anului 2021 a adus creșteri semnificative pentru companie, în contextul în care această perioadă este în mod tradițional una foarte bună pentru vânzările în online, atunci având loc cele mai importante campanii de reduceri ale magazinelor. Astfel, 2Performant a înregistrat în cea de-a doua jumătate a anului trecut o cifră de afaceri de peste 14,9 milioane de lei, în creștere cu 36% față de semestrul doi din 2020, și un profit de 457 mii de lei.

Anul trecut 2Performant a intermediat pentru magazinele online din platforma sa nu mai puțin de 1,39 milioane de vânzări în valoare de 73,1 milioane de euro, cu 44,4% mai mult față de anul precedent. În 2021, platforma 2Performant.com, dezvoltată in house, prin care profesioniști în marketingul digital colaborează cu magazinele online, a intermediat 68,7 milioane de click-uri, cu 23% mai mult decât în anul precedent, ceea ce înseamnă o medie de peste 5,7 milioane de click-uri lunare trimise către magazinele online.

Conceput ca un marketplace bazat pe tehnologie în care magazinele online colaborează cu specialiștii în marketing digital la cost pe vânzare, 2Performant și-a demonstrat relevanța ca instrument de vânzări pentru ambele categorii de utilizatori.

Astfel, în 2021, 3.440 de afiliați au înregistrat comisioane în valoare de 4,65 milioane de euro, în creștere cu 36,6% față de anul anterior. Și indicele de vânzări crește cu 5,7% și ajunge la 15,71 euro, ceea ce înseamnă că pentru fiecare euro investit în afiliere un magazin online din platforma 2Performant.com a obținut aproape 16 euro. Rata de conversie este de 2%.