Make IT in Oradea lansează astăzi trei evenimente din cadrul programului de incubare Bright Labs Incubator. Organizate între 4 și 18 martie, acestea sunt dedicate designerilor, videografilor și fotografilor, artiștilor, românilor din străinătate, echipelor internaționale, dar și publicului larg care doresc să își transforme o idee de produs software într-un startup de succes.

Creatives Bright Night, Expats Bright Night și The Smart City Bright Night abordează teme precum arta digitală, SaaS, Smart City și turism, dar și subiecte generale.

Cele trei evenimente sunt organizate în cadrul Bright Nights Incubator, un program de educație antreprenorială care se adresează tuturor pasionaților de tehnologie, care vin cu o idee inovatoare în domeniul IT.

Cele mai interesante propuneri vor fi selectate într-o primă etapă până în luna martie, urmând să fie transformate în idei de afaceri sub îndrumarea unor mentori cu experiență. Pasul final îl reprezintă posibilitatea de a obține o finanțare de până la 50.000 de euro.

Programul de incubare care vizează dezvoltarea unei comunități locale de startup-uri în IT este organizat de Make IT in Oradea.

Aceasta este o asociație non-profit fondată de companiile orădene Paymo, Helion, Smartware, Mobiversal, Roetco și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu parteneri externi precum Orange România, prin programul Orange Fab.

Luna martie va aduce următoarele trei evenimente de preselecție a ideilor:

  • Expats Bright Night - se va desfășura pe 11 martie și este adresat românilor din străinătate sau echipelor internaționale. Participanții pot expune proiecte care vizează orice fel de idee din domeniul tech.
  • Creatives Bright Night – va avea loc pe 5 martie și are ca subiecte SaaS, arta digitală și altele. Evenimentul este dedicat designerilor, videografilor, fotografilor, artiștilor sau altor profesioniști din industria creativă.
  • The Smart City Bright Night – organizat pe 18 martie, este deschis publicului larg și acceptă idei inovatoare în domeniile turismului, mobilității și Smart City.

Din cauza contextului sanitar actual, întâlnirile din cadrul programului se vor desfășura online. Evenimentele vor fi transmise live pe Facebook și Eventbrite.