Aceasta a fost găzduită în cadrul celei de-a patra ediții a Galei Premiilor pentru Directorii Anului 2020, organizată de Asociația pentru Valori în Educație.

Evenimentul a adus din nou în prim plan, ca în fiecare an, munca și dedicarea directorilor de școli din România, prin premierea directorilor cu performanțe excepționale, printre care și Directorul Anului. Totodată a fost prezentat atât un plan de scalare al impactului pentru programul Edu Networks - o alianță fondată de 9 ONG-uri din Educație, cât și modul în care companiile se pot implica pentru a susține modernizarea școlilor preuniversitare.

Daniela Niste a fost desemnată Directorul Anului 2020. Într-un an plin de provocări, frecvența școlii gimnaziale „Cornel Regman” din Daneș, Mureș a crescut pentru 320 de copii, dintre care 70% romi, iar abandonul școlar la nivel gimnazial a scăzut de la 50% la 20%. De asemenea, a inițiat construirea unei școli noi, facilitând parteneriate și securizând finanțări private.

Asociația pentru Valori în Educație susține transformarea educației din România prin programe precum Academia de Leadership și Management Școlar, primul program de dezvoltare și creștere a abilităților de leadership și management dedicat directorilor de școli și grădinițe sau Edu Networks, un program de 4 ani în care o comunitate de specialiști în educație, business și 114 școli lucrează împreună pentru a face ca peste 64.000 de copii să vină cu drag la școală.

Liderii a 3 companii mari care susțin deja Edu Networks au investit până în acest moment 1,2 milioane de euro în scalarea programelor de succes prin această alianță de ONG-uri. Cristina Hanganu de la Lidl a invitat și alte companii să se alăture acestui obiectiv de națiune, contribuind în mod centrat la un învățămant care oferă tuturor copiilor șansa să își realizeze potențialul.

Companiile sunt invitate să se alăture și au mai multe metode la dispoziție prin care pot face acest lucru: în calitate de mentor sau coach, oferind servicii profesionale in kind sau consultanță, prin susținerea unei burse pentru un director, prin susținerea financiară a un cluster de școli, pot redirecționa 20% din impozitul pe profit sau pot face donații IT pentru școli.

Scopul acestui eveniment și al mobilizării lansate de Asociația pentru Valori în Educație este de a construi o rețea de companii care susțin modernizarea educației din România. Liderii din business se pot implica în nume personal sau prin intermediul companiei, iar resursele necesare pentru ONG-uri nu sunt doar de natură financiară.