Lectură de 4 min

4 dispozitive simple, dar care au surprins oamenii în 2024

Abonează-te pe  
Fie că e vorba de telefoane, unele foarte scumpe sau unele pentru toată lumea, fie că e vorba de inteligență artificială integrată în dispozitive cât se poate de simple sau poate un laptop care trece de limitele știute, tehnologia a evoluat și în 2024. Iar noi am decis să facem un rezumat al celor mai populare videoclipuri publicate pe canalul dedicat tehnologiei - Technolust by start-up.ro.
4 dispozitive simple, dar care au surprins oamenii în 2024

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

start-up.ro a devenit Technolust pe YouTube: review-uri, comparații, opinii despre gadgeturi. Nu suntem cel mai mare canal de tehnologie din România, dar creăm o comunitate în jurul celor care primesc răspunsuri la întrebări și se abonează.

Vrei să te abonezi? O poți face din butonul de mai sus. Dincolo de partea de review-uri, avem și videoclipuri cu sfaturi despre tehnologie, dar și o emisiune live săptămânală numită Technolust Live.

De asemenea, ne găsești și aici pe site, poți accesa secțiunea direct la technolust.ro într-un design modificat și dedicat fanilor acestei direcții.

La final de an ne-am uitat în statistici și am ales să vedem care au fost cele mai populare materiale publicate pe YouTube:

Samsung Galaxy A55 sau A35 - ce alegi dintre telefoanele ieftine?

Seria A de la Samsung e una pentru telefoanele accesibile, dar care arată la fel ca cele mai scumpe. Samsung zice că A-ul vine de la Awesome. Noi zicem că A-ul vine de la adecvat, ceea ce descrie foarte bine telefoanele Samsung Galaxy A35 și A55 pe care le-am avut la test. Telefoanele astea nu te dau pe spate, dar își fac treaba, asta e important.

Pe scurt, pentru că lucrurile acestea le găsiți și online - Samsung Galaxy A35 e un telefon cu ecran de 6,6 inci, margini negre în jurul ecranului destul de evidente, o cameră punchole pe ecran și o rezoluție excelentă de 2340 pe 1080 de pixeli, cu o luminozitate maximă în condiții însorite de 1.000 de niți. Evident, ecranul e la 120 de Hz deci se mișcă bine. Terminalul vine cu diferite variante de stocare, de la 128 la 256 de GB, cu 6 sau 8 GB de RAM.

A55 e și el un telefon de 213 grame, cu ecran de 6,6 inci cu margini negre destul de evidențiate Rezoluția e la fel ca la A35 - 2340 x 1080 de pixeli. Față de diferențele pe care urmează să le menționez, e un telefon care se diferențiază de fratele său mai mic prin marginile de aluminiu. Cumva A35 e mai simpatic din acest motiv, dar dacă vrei o senzație mai premium poți să alegi A55. E un telefon care vine și el în aceleași patru opțiuni de culoare care sunt consacrate. Aș zice că nu sunt telefoane de puse în husă, dar voi oricum o veți face, nu? Așa că nu-mi mai bat gura.

Galaxy A rămâne o serie puternică în stilul Samsung. Adică pe securitate, camere funcționale, actualizări de securitate.

Huawei Pura 70 Ultra - poate fi din nou cel mai bun?

Huawei Pura 70 Ultra este dotat cu procesorul Kirin 9010 construit pe 7 nanometri, 16 GB memorie RAM, 512 GB spațiu de stocare, iar bateria este una mare de 5200 mAh ce se poate încărca pe fir la 100 de wați și la 80 de wați în mod wireless. De asemenea, este capabil la încărcare inversă destul de rapidă la 20 de wați. Autonomia telefonului este excelentă și cred că te va ține două zile cu o singură încărcare.

Chipsetul Kirin 9010 este unul 4G în Europa, nu la fel de rapid ca Snapdragon 8 Gen 3 de pe alte flagship-uri,însă suficient de rapid pentru o utilizare obișnuită cu aplicațiile clasice, dar și pentru gaming.

Huawei Pura 70 Ultra este absolut fantastic pentru poze și poate înlocui cu succes orice cameră point and shoot. Face poze bune în orice context și este destul de bun și pe video. Performanța este satisfăcătoare, iar instalarea aplicațiilor care necesită servicii Google nu este complicată.

În trecut, recomandarea era ia un Huawei dacă ești dispus să treci peste niște obstacole pentru aplicațiile favorite. Acum acest lucru pare să nu mai fie valabil, cel puțin la momentul scrierii acestui review.

Honor 200 - un mid range pentru fotografie

Honor 200 e un telefon mid range care are o misiune clară. Să te facă să faci fotografii mai bune fără să faci prea mult efort. Ultimul lucru pe care-l vrem de la tehnologie e să gândim prea mult.

Honor 200 e ușor, se poartă bine în buzunar, se scoate rapid ca să prinzi un moment al vieții. Display-ul este un AMOLED curbat de 6,7 inci. Sau dacă vrei cuvintele oficiale - Super Dynamic Vivid Display cu o rată de refresh de 120 de Hz, rezoluție de 2664 pe 1200 de pixeli și o luminozitate maximă în soare de 4.000 de niți. Și funcții de eliminare a oboselii ochilor.

Performanța este asigurată de un Snapdragon 7 Gen 3, un standard pentru mid range acum. De asemenea, pe zona de GPU e un Adreno 720, iar bateria de 5200 de miliamperi se încarcă la 100 de wați SuperCharge pe fir.

Honor 200 e dedicat unei zone de young adults. 20-30 de ani, nu vrei să dai prea mult pentru un telefon, îți place fotografie, îți place cochetăria pe social media. E un mid range dedicat fotografiei, clar. În zona de mid range vedem mult mai mult telefoane care se concentrează doar pe o anumită nișă, nu încearcă să fie prea generaliste.

Asus Rog Phone 9 Pro - cel mai performant telefon de pe piață

ASUS ROG Phone 9 Pro este cel mai performant telefon de gaming în acest moment, dar ar putea fi la fel de interesant și pentru cei care nu se joacă pe telefon.

Practic, acest telefon cu acest procesor este cea mai bună combinație pentru gamingul pe mobil în acest moment.

Tot ce înseamnă multitasking, social media nu este absolut nicio problemă pentru acest smartphone, cum era de așteptat, dar poți face cu succes și sarcini mai grele precum editare poze, video, export rapid. Un video de 2 minute format din mai multe clipuri 8K, 4K, cu diferite efecte aplicate, în Capcut, a fost exportat în câteva zeci de secunde la rezoluție FHD. La fel și în cazul pozelor în Lightroom clasic.

În ceea ce privește autonomia, ROG Phone 9 Pro are o baterie de 5800 mAH și este în top cu o utilizare îndelungată de 2 zile în regim moderat sau 4,5 ore de gaming la greu.

Asus ROG Phone 9 cu 12 GB RAM și 256 GB stocare are un preț recomandat de 5500 de lei, iar ROG Phone 9 Pro Edition cu cooler va costa 7500 de lei.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: