În 2022, peste 5.500 de eleve din 61 de țări au dezvoltat aproape 1.700 de soluții IT pentru probleme reale ale comunităților din care fac parte sau din lume. Pentru a ajuta fetele, aproape 3.000 de mentori din întreaga lume s-au alăturat Technovation Girls, iar sprijinul, încurajarea și feedback-ul lor au fost esențiale pentru succesul fetelor.

Elevele din România s-au numărat la fiecare ediție printre cele care au atras atenția juriului. Anul acesta echipa TERAA, formată din 5 eleve din București, cu proiectul YPS (Your Panic Support) se clasează pe primul loc în Europa în cea mai importantă competiție de antreprenoriat și tehnologie pentru fete.

Echipa TERAA a creat aplicația YPS (Your Panic Support), care le oferă ajutor celor care suferă de un atac de panică și sunt singuri, cu ajutorul unor tehnici de relaxare ușor de accesat.

  • 61% dintre echipe au folosit MIT App Inventor sau Thunkable pentru programarea proiectelor
  • 15% dintre echipe au depus proiecte cu Inteligență Artificială
  • 20% dintre proiecte au abordat schimbările climatice
  • 43% dintre proiecte au abordat probleme legate de sănătate

Technovation Girls le încurajează să învețe să creeze o aplicație de mobil sau un program cu inteligență artificială, prin care rezolvă o problemă reală din lume. Competiția este o experiență de învățare unică, participantele putând să pornească de la zero, iar până la final să dobândească abilități de lideri în domeniul IT.

Pentru a realiza un proiect pertinent, elevele au discutat cu un psiholog care le-a oferit tehnicile pe care le folosește în terapie.

„Mulți oameni când trec prin așa ceva nu vor să deranjeze persoanele dragi pentru că, deși se vorbește mai mult de sănătatea mintală în prezent, subiectul este încă tabu. Cu toții avem măcar o cunoștință care să fi trecut prin așa ceva însă mulți nu știu ce să facă sau la cine să apeleze”, au spus câștigătoarele din România.

Organizată în România de către Asociația Adfaber, competiția Technovation Girls are loc în fiecare an. Este dedicată elevelor care își doresc să învețe să programeze, să creeze un plan de afaceri și de marketing și să își lanseze propria afacere în industria IT sau să urmeze o carieră în domeniu.

În 2022, Adobe România s-a alăturat din nou Asociației Adfaber pentru a mentora o parte din participante, dar și în calitate de sponsor al unei echipe.

“În calitate de mentor pentru Technovation, am avut ocazia să ajut elevele participante să realizeze că o carieră în technologie este posibilă, că programarea e simplă și plină de satisfacții și că orice problemă poate fi rezolvată dacă îi aloci suficient timp”, spune Elinnore Niculcea (Software Development Engineer, Adobe Target)

În fiecare an, competiția Technovation se închide cu Summit-ul Mondial, unde comunitatea Technovation Girls, sărbătorește realizările fiecărei echipe participante, dar și pe voluntarii care au ajutat pe parcurs.