Filiala companiei din România tocmai a încheiat cea mai bună lună din istorie, înregistrând doar în luna noiembrie tranzacții valutare în valoare de 10.340.590 euro. Rezultatul este semnificativ, având în vedere că aceeași sumă, de aproximativ 10 milioane euro, a fost procesată de Aforti Exchange România în primele 6 luni ale anului 2018 (ianuarie - iunie 2018).

Între ianuarie și noiembrie 2018, Aforti Exchange România a intermediat schimburi valutare de 57.799.730 euro, observându-se o creștere semnificativă atât a numărului cât și a valorii tranzacțiilor efectuate prin platformă în a doua jumătate a anului. În iulie anul curent, compania a anunțat obiectivul de a atinge un volum de 20 milioane euro în valută schimbată pentru filiala din România în anul 2018. Având în vedere creșterea semnificativă înregistrată în a doua jumătate a anului, compania și-a revizuit așteptările pentru România și are acum obiectivul de a închide anul 2018 cu tranzacții intermediate de schimb valutar în valoare de peste 60 milioane euro.

Rată de creștere mai mare decât predicțiile

"Într-o singură lună, în noiembrie 2018, am reușit să generăm un volum de tranzactii pe care ni-l propusesem pentru întreaga jumătate a acestui an. Rata de creștere pe care am văzut-o până acum în România a fost extraordinară și a depășit așteptările acționarilor noștri. Deși suntem destul de precauți când vine vorba de prognoze prea agresive, în prezent nu excludem posibilitatea ca, în curând, și anume în anul 2019, Aforti Exchange România să atingă același nivel al volumului lunar de valută schimbată pe care îl generează în prezent Aforti Exchange Polonia", a declarat Aleksandra Wodzisławska, Președintele Consiliului de Administrație al Aforti Exchange SA.

Aforti Exchange Polonia, înființată în 2011, a intermediat lună trecută (noiembrie 2018) tranzacții de schimb valutar în valoare de 29 562 960 euro. Pentru perioada ianuarie-noiembrie 2018, compania a intermediat numai în Polonia tranzacții valutare în valoare de 235 939 100 euro, spre deosebire de anul 2017, când au fost schimbate doar 90 de milioane de euro prin intermediul platformei Aforti Exchange atât în Polonia, cât și în România.

Schimbul lei în euro este cel mai popular

"Conform cu tendința pe care am identificat-o deja la începutul acestui an, majoritatea semnificativă (estimată la 80%) a tranzacțiilor efectuate prin intermediul platformei Aforti este schimbul de lei în euro, dar odată cu creșterea numărului de tranzacții, am asistat, de asemenea, la o creștere a volumelor la unele dintre monedele mai puțin populare, cum ar fi złotul polonez sau coroana suedeză", a declarat Dorin Sterie, Country Manager, Aforti Exchange România.

Cu sediul în Varșovia, Polonia, Aforti Exchange face parte din grupul financiar Aforti Holding, listat pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia. Aforti Exchange România a fost prima companie din cadrul Grupului care s-a extins în străinătate, urmată de Aforti Exchange Bulgaria.

În noiembrie 2018, Grupul a anunțat că Aforti Finance IFN a obținut avizul de la Banca Națională a României de a opera ca instituție financiară locală non-bancară, oferind împrumuturi antreprenorilor ce conduc start-up-uri și IMM-uri din România. Grupul nu exclude posibilitatea extinderii în continuare a operațiunilor sale în România prin introducerea altor branduri din portofoliul său de produse, care includ, printre altele, servicii de factoring sau recuperare de creanțe, precum și extinderea către alte zone de servicii financiare.