Cu peste 40 de parteneri de program și o configurație unică de mai multe tipuri de evenimente, inclusiv conferințe, sesiuni de networking, hackathon-uri, workshop-uri, târguri de locuri de muncă și talente, prezentări și sesiuni de tipul „întâlnește experții”, ViennaUP’22 are ceva pentru fiecare fondator.

Află care sunt punctele importante ale agendei, cine sunt cei mai interesanți speakers și ce oportunități unice de networking cu investitori, talente, clienți și potențiali parteneri vei avea ca fondator.

#1 Transformă-ți ideea într-o afacere timp de 3 zile

Dacă lucrezi la o idee pentru un proiect bazat pe impact sau ești pasionat de startup-uri și îți dorești sa iti testezi capacitățile, aruncă o privire la Startup Live ViennaUP’22 în spațiul de coworking al Talent Garden Vienna.

Seminarul de pornire de trei zile la fața locului va echipa fiecare fondator, programator, pasionat de design sau specialist în marketing cu instrumentele și cunoștințele practice pentru a-și aduce ideile la următorul nivel.

Dacă ești în căutare de noi membri de echipă, acesta este încă un motiv pentru a te înscrie la bootcamp. La finalul programului, pe 29 mai, fondatorii vor avea șansa de a câștiga premii care să-i ajute în dezvoltarea afacerilor viitoare.

#2 Participă la primul hackathon blockchain

Dorești să înveți cum să dezvolți NFT-uri sau DAO-uri? Atunci hackathon-ul sustenabil blockchain, organizat de NEAR, blockchain-ul conceput pentru a ajunge la adoptarea în masă a aplicațiilor descentralizate, este ceea ce cauți.

În perioada 27 - 29 mai, fondatorii vor avea șansa de a crea aplicații inovatoare pe blockchain-ul NEAR Protocol și de a lucra cu unele dintre cele mai bune minți din industrie. Participanții vor lucra la spațiul de coworking myhive, în timp ce câștigătorii vor primi un total de 15.000 USD în premii.

#3 Prezintă în cea mai mare competiție de pitching din lume

Urmărește pitch-urile fondatorilor în stadiu incipient din Austria, care caută o investiție de până la 1 milion de euro, la finala Startup World Cup Austria pe 30 mai.

Vei avea ocazia să participi la cea mai mare competiție de pitching din lume și să vezi cum concurează alte startup-uri austriece din Digital Health și BioTech, Social and Climate Impact, Smart City și FinTech și verticalele InsurTech pentru un loc la finala mondială din Silicon Valley .

#4 Cauți o femeie cofondatoare?

Pe 30 mai, între orele 18:00 și 21:00, WeDo5, inițiativa de impact care sprijină startup-urile conduse de femei, va organiza un alt tip de prezentare – unul care are ca scop să ajute fondatorii să găsească membri ai echipei, colegi de muncă și co-fondatori.

Atât fondatorii care doresc să prezinte și să atragă talente, cât și oaspeții care explorează oportunități de lucru în startup-uri sunt bineveniți să se înregistreze gratuit. Înaintea evenimentului de pitching „Find Your Female Cofounder”, va avea loc o sesiune de pregătire pentru fondatori.

„Viena este un loc grozav pentru startup-urile tehnologice de impact pentru a-și începe afacerile și a le dezvolta aici, pentru că este un oraș internațional care acordă prioritate durabilității urbane. Prin urmare, greentech prosperă aici. Și există o mulțime de opțiuni de finanțare pentru startup-urile aflate în stadiu incipient.” - Sasha Lippam, fondator tech2impact

#5 Ia parte la evenimentul de matchmaking suprem

Connect Day 2022 este principalul eveniment de matchmaking al conferinței ViennaUP’22, care își propune să conecteze startup-uri, corporații, IMM-uri și investitori. Spre deosebire de evenimentul obișnuit al cumpărătorului care se întâlnește cu vânzătorul, Connect 2022 se axează pe inovație pe toată durata zilei.

Acesta va ajuta corporațiile să găsească produse și servicii inovatoare pentru startup și le va permite startup-urilor să se întâlnească și să stabilească legături cu Angel Investors și VCs. În plus, toți participanții vor putea rezerva întâlniri B2B în avans și vor putea participa la prezentări, ateliere și masterclasses.

„Am ales Viena ca sediu european din cauza calității vieții, a activității sale, a culturii, a startup-urilor și a proximității de alte țări. Este logic ca o companie progresivă din San Francisco să-și prindă rădăcini aici.” - Trevor Hubbard, CEO Butchershop

#6 Găsiți soluții pentru întrebările tehnologice existente

Ziua INiTS START:IP Matching Day, organizată de High Tech Incubator din Viena, va permite fondatorilor de deep tech, managerilor de inovare și investitorilor să găsească tehnologii de ultimă oră din cercetarea europeană și să înțeleagă cum să le transforme în produse sau servicii profitabile.

Evenimentul va reuni companii în căutarea inovației, fondatori care vor să descopere o idee de startup, investitori interesați de oportunități promițătoare și cercetători care caută posibile aplicații. Fondatorii vor putea să-și prezinte soluțiile tehnologice și să primească feedback individual de la oamenii de știință.

„Am început compania mai întâi în Hong Kong și apoi ne-am întors la Viena pentru a o dezvolta. Am fost impresionați de peisajul finanțării prin granturi publice, care a fost foarte benefic pentru demararea unei afaceri de tip startup ecologic.” - Katharina Unger, fondator Livin Farms

#7 Fă cunoștință cu noul membru al echipei

„Văd Viena ca pe o punte între Europa de Est și Europa de Vest. Mă bucur să văd tot mai mulți oameni care se mută în Viena pentru a-și începe afacerile aici.” - Eva Arh, investitor de capital de risc la 3VC

Recrutezi sau cauți branding și expunere? Tech Jobs Vienna’22 este evenimentul potrivit pentru a întâlni mii de talente și pentru a angaja viitorii colegi și stagiari motivați.

În calitate de fondator de startup, te vei putea înregistra ca expozant pentru a avea acces la un număr mare de candidați într-un mediu unic, precum și pentru a obține mai multă atenție și conștientizare despre compania ta.

„Sunt conectat la Viena. Am venit aici acum trei ani cu Vienna Welcome Startup Package, care m-a ajutat să mă întâlnesc cu toți oamenii și talentul startup-urilor locale și am fost încântat de cât de plin de viață a fost.” - Luka Mohoric, CEO Animacel