Potrivit unui sondaj recent realizat la comanda TransferGO, 8 din 10 români trimit sau primesc bani prin aplicații mobile de transferuri iar majoritatea tranzacțiilor (86%) se realizează între membrii familiei

Din luna noiembrie TransferGo oferă clienților din România posibilitatea de a transfera instantaneu bani între toate cardurile emise în țară. Serviciul este gratuit și permite clienților TransferGo să trimită bani atât altor clienți TransferGO cât și rudelor sau prietenilor care nu au încă instalată aplicația, fiind necesar doar un telefon cu conexiune la internet.

Aplicația permite utilizatorilor atât să ceară bani cât și trimită bani.

Serviciul local de transferuri in timp real este lansat pentru piața românească in varianta beta după ce TransferGo a devenit serviciul de transferuri preferat al românilor din Marea Britanie și alte țări occidentale de a trimite bani acasă. Transferurile din România și către țara noastră reprezintă circa 20% din numărul total de transferuri realizate de clienții TransferGo la nivel global.

8 din 10 români trimit sau primesc bani prin aplicații mobile de transferuri

Un sondaj recent comandat de TransferGO și realizat de MKOR Consulting arată că 8 din 10 români trimit sau primesc bani prin aplicații mobile de transferuri, iar cea mai mare parte a tranzacțiilor (86%) se realizează între membrii familiei.

Sondajul mai relevă faptul că cel puțin 1 din 3 români transferă bani foarte des pentru a cumpăra produse online (transfer direct în cont) sau pentru a-și plăti cheltuielile curente și că o treime din respondenți transferă între 101 și 250 de lei in timp ce un sfert transferă mai puțin de 50 de lei.

Tinerii bărbați, aparținând generației Millenials sau Generației X (cu vârsta medie de 35 de ani) sunt cei mai entuziaști utilizatori ai aplicațiilor de transferuri de bani. Potrivit studiului citat, ei au venituri medii de peste 3.500 lei pe lună.

Cea mai folosită metodă de a trimite bani prietenilor și familiei este transferul in contul bancar (prin internet sau prin aplicație de smartphone), cu 75%, urmat de depunerea de bani la bancă (34% din respondenți) și plata în numerar. Studiul a fost efectuat pe un eșantion reprezentativ la nivel național, de 600 de respondenți. Nivelul de încredere de 95%, eroare +/-4.

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia.