Multe semnale indică utilizarea continuă a instrumentelor digitale pentru învățarea la distanță și hibridă în toamnă și nu numai. Microsoft a cerut unui număr de aproape 500 de membri ai comunității Microsoft Education, reprezentând profesori și lideri ai instituțiilor de învățământ din întreaga lume, să împărtășească ceea ce au învățat în timp ce predau de la distanță.

Astfel, 61% se așteaptă să înceapă noul an școlar într-un mediu de învățare hibrid - un amestec de învățare la distanță și în persoană - și 87% se așteaptă să folosească tehnologia mai mult decât înainte, odată cu reîntoarcerea în sălile de clasă.

Pentru profesori, planurile tradiționale de lecție nu se traduc întotdeauna digital și, în multe cazuri, aceștia află că nu pot recrea o zi de școală doar cu sesiuni live. Potrivit comunității Microsoft de profesori, peste jumătate au spus că „menținerea interesului elevilor în mediul digital” și „participarea elevilor” sunt provocările principale cu care s-au confruntat în timpul învățării la distanță.

Noile formate de învățare la distanță necesită o gândire nouă pentru a crea conținut convingător, antrenant și incluziv. Pentru a asigura o implicare puternică a elevilor în cadrul diferitelor activități și pentru siguranța sălilor de clasă digitale, profesorii s-au orientat către un hub central de instrumente digitale pentru învățarea la distanță.

Pe măsură ce elevii, cadrele universitare, profesorii, liderii instituționali și familiile se pregătesc pentru învățarea la distanță și hibridă din toamnă, Microsoft dorește să îi susțină cât mai mult, așa că astăzi compania anunță mai multe experiențe Teams for Education noi:

  • Pentru profesori, posibilitatea de a vedea toate chipurile elevilor lor în același timp este importantă în implicarea elevilor și în conexiunea socială și emoțională. De aceea, Microsoft anunță luna aceasta, cu disponibilitate generală în toamnă, extinderea grilei Teams la 7x7 pentru a găzdui până la 49 de participanți simultan pe un singur ecran. În toamnă, profesorii vor putea crea săli virtuale, în care elevii să poată colabora în grupuri mici.
  • Profesorii au nevoie de mai multe opțiuni pentru a se asigura că fiecare elev poate participa și că toate vocile sunt auzite. În Teams for Education, elevii pot ridica mâna în timpul orelor. Profesorii pot vedea și rapoarte de prezență și informații despre curs, o analiză inteligentă de date care să arate modul în care elevii se implică la ore, incluzând predarea temelor, evaluarea activităților, cu noi tendințe disponibile la timp pentru toamnă.
  • Pentru profesori, siguranța elevilor și controlul asupra experienței din clasă sunt esențiale. Vara aceasta, vor fi adăugate noi opțiuni de întâlnire în Teams, care împiedică elevii să înceapă întâlnirile nesupravegheați, le oferă profesorilor opțiunea de a stabili cine se poate prezenta la o întâlnire și de a crea un spațiu de acces pentru a se asigura că doar elevii desemnați se pot alătura unei întâlniri - consolidând abordarea Microsoft în ceea ce privește confidențialitatea și securitatea, cu peste 90 de standarde de reglementare și pentru industrie, incluzând și Legea privind drepturile familiale pentru educație și protecția vieții private (FERPA) pentru siguranța elevilor și a copiilor.

În această perioadă părinții și tutorii au făcut și ei parte din noua echipă didactică, ajutându-i pe elevi să navigheze printre programe și sisteme noi, asigurându-se că lecțiile sunt accesibile și distragerile sunt reduse la minimum - toate în contextul echilibrării propriilor lor responsabilități.

Elevii au diverse ritmuri și stiluri de învățare, o adevărată provocare într-o situație de învățare la distanță. Pentru a permite părinților și tutorilor să sprijine elevii de toate nivelurile în materie de citit sau pe cei care au dificultăți în citire sau scriere din cauza dislexiei sau disgrafiei, Microsoft a integrat instrumente de învățare precum Immersive Reader în experiența educațională, inclusiv în Microsoft Word, Microsoft Edge, Teams, OneNote, Flipgrid și Minecraft: Education Edition. Astăzi, Immersive Reader abilitează peste 23 de milioane de persoane cu dislexie și dizabilități de învățare în fiecare lună. Recent, Immersive Reader a fost integrat în browserul Microsoft Edge, permițând elevilor să aleagă modul în care vor să citească online și ajutând tutorii să înlăture orice distragere.

Legătura dintre elevi și profesori este baza unei educații de calitate - și această conexiune și implicare trebuie să persiste, indiferent de cadrul fizic. A apărut o nouă paradigmă a educației, cu potențialul învățării fluide, centrate pe elev, nelimitată de timp sau spațiu.