Invest in Moonicorns se adresează atât investitorilor cu experiență, cât și persoanelor cu venituri mari, oamenilor interesați să descopere cum pot crește performanța portofoliilor investiționale prin participarea în startup-uri tech inovatoare.

În România sunt aproximativ 91.000 de persoane cu avere de peste un milion de dolari

Majoritatea acestor investitori, cunoscuți ca high net worth individuals (HNWI), își concentrează investițiile în domeniul imobiliar, iar unii aleg și piața de capital. Cu toate acestea, mai puțin de 1% dintre HNWI investesc în startup-uri – companii din sfera tehnologiilor inovatoare, cu un potențial de creștere semnificativ.

Echipa Growceanu se referă la aceste companii despre „moonicorns”, deoarece, spre deosebire de „unicorni” – companiile tehnologice evaluate la peste 1 miliard de dolari – startup-urile susținute de business angels sunt încă necunoscute, dar, odată descoperite, pot înregistra o dezvoltare exponențială cu ajutorul acestor investitori.

În contextul economiei moderne, startup-urile au un impact major. Un business angel nu contribuie doar financiar la dezvoltarea companiilor în care investește, ci și oferindu-le expertiza dobândită de-a lungul carierei, alături de accesul la o rețea de contacte valoroase, sprijinind astfel dezvoltarea sănătoasă a acestor afaceri.

Agenda evenimentului

Invest in Moonicorns propune o agendă variată pe parcursul celor două zile. În prima zi, pe 1 octombrie, la teatrul Apollo111, are loc o conferință ce abordează teme esențiale pentru investitori și antreprenori. Printre subiectele de discuție se numără:

  • Peisajul macroeconomic actual și implicațiile acestuia pentru investițiile în startup-uri;
  • Viziunea și strategia în antreprenoriat și investiții angel;
  • Poziționarea investitorilor față de startup-urile din portofoliu în perioade dificile, de tip bear market;
  • Principii pentru investiții în tehnologii disruptive precum Inteligența Artificială (AI), Web3 și Quantum Computing.

Agenda conferinței include speakeri cu vastă experiență din România și Europa, care contribuie activ la dezvoltarea ecosistemului de antreprenoriat și venture capital. Printre invitați se numără:

  • Iulian Stanciu, antreprenor, Presedinte Executiv eMAG
  • Janne Jormalainen, antreprenor în serie, investitor și Președinte al EBAN (European Business Angel Network);
  • Alex Matoso, Senior Officer for Product Development la Fondul European de Investiții;
  • Nina Dremelj, investitoare și Președinte al comunității de business angels din Slovenia.

Pe 2 octombrie, participanții vor fi invitați să ia parte la o sesiune de networking la Muzeul de Artă Recentă din București. Această a doua zi va oferi ocazia unor discuții relevante din domeniul investițiilor, într-un mediu inspirat de artă contemporană.

Evenimentul Invest in Moonicorns își propune să fie un loc de întâlnire al comunității de investitori din România și Europa Centrală și de Est (CEE), cu un accent special pe atragerea persoanelor cu o avere netă de peste un milion de euro, care doresc să-și diversifice portofoliile prin investiții în startup-uri tech.

“Acesta este unul dintre rarele evenimente dedicate investitorilor de tip business angel și reprezintă o oportunitate excelentă pentru ca Invest in Moonicorns să devină un reper în Europa Centrală și de Est pentru acest tip de investiții. Ne dorim să ajutăm cât mai mulți oameni cu venituri mari să înțeleagă ce înseamnă investițiile de tip angel și, de ce nu, să devină chiar investitori. Cel mai important este ca investițiile early stage în startup-uri să fie recunoscute pe scară largă ca o clasă de active esențială,” a subliniat Ciprian Man, cofondator Growceanu.

Growceanu se adresează în special investitorilor care dispun de un buget de investiții de 40.000-250.000 de euro pe parcursul a doi-trei ani și care vor să-și construiască un portofoliu de minim 8-10 startup-uri. Platforma de investiții a fost lansată în 2018, iar prin intermediul Growceanu au fost facilitate investiții în companiile Bright Spaces, Rayscape, EmailTree AI, Kinderpedia, Sitter, Milluu, Oncochain, Metabeta, Telios, Upgrade Academy, Sypher, Streams Live, Ulpia, The Data Analysis Bureau, Artivive, Codewell, Medinav, Licenseware, Aqurate, Procesio, Finqware, My Benefits, Nordensa și SalesOMMO.

Comunitatea Growceanu include aproximativ 1.000 de persoane din această categorie, iar o parte dintre ei au investit în ultimii patru ani peste 3,3 milioane de euro în early stage startups.

Detalii bilete și program Invest in Moonicorns.