În săptămâna 14-19 iunie, Bucureștiul se transformă în capitala internațională a tehnologiei. Cea de-a șasea ediție Bucharest Tech Week aduce din nou în inima orașului cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business, cât și a vieții personale.

Ultimii doi ani au fost o piatră de încercare pentru noi toți, aducând schimbări de perspectivă atât în viața profesională cât și pe plan personal. Toate aceste schimbări au la bază trei dimensiuni importante: inovarea, digitalizarea și tehnologia, iar acestea, împreună, reprezintă o nouă schimbare de paradigmă. Ghidați de acest concept aducem din nou anul acesta, în format fizic, în inima capitalei, într-o locație mai mare, Piața Constituției, cel mai amplu festival dedicat tehnologiei, Bucharest Tech Week”, declară Alexandru Măxineanu, Managing Partner UNIVERSUM EXPO.

Cel mai amplu festival dedicat tehnologiei

Bucharest Tech Week reunește în 2022 peste 100 de speakeri și experți internaționali și locali în domeniul IT, 1200 de profesioniști din diverse domenii și verticale de business, peste 70 de companii ce își vor prezenta produsele și serviciile celor peste 25.000 de pasionați de tehnologie. Programul Bucharest Tech Week este structurat în cele două componente: șase conferințe de business și Tech Expo, expoziția de tehnologie dedicată publicului larg.

Conferințe despre ambalaje care dispar și androizi realiști

Între 14 și 17 iunie vor avea loc conferințe orientate spre teme de actualitate, susținute de către lideri internaționali și locali, dedicate profesioniștilor: Innovation, Metaverse, Future Retail, HR Masters, Java și Software Architecture.

Printre speakerii internaționali ce vor își prezenta teoriile și vor împărăși din experiența lor, se numără:

⦁ Pierre-Yves Paslier și Rodrigo Garcia Gonzalez, fondatori Notpla speakeri la Innovation Summit și Future Retail Summit, pe 14, respective 15 iunie

Rodrigo Garcia Gonzalez și Pierre Paslier sunt fondatorii Notpla, un start-up care are misiunea „de a face ambalajele să dispară”. Primul lor produs, Ooho, înlocuiește ambalajele din plastic pentru lichide și este soluția perfectă pentru băuturi. Produsul este fabricat dintr-un material care combină algele marine și plantele. Ambalajele ”Ooho” sunt biodegradabile și comestibile și se degradează în maximum 6 săptămâni. La Bucharest Tech Week vor prezenta conceputul lor de ambalaj comestibil.

⦁ Prof. Henrik Sharfe, CEO Foundation Autonomous, speaker la Innovation Summit, prezentat de Orange Business Services, pe 14 iunie

Profesor titular de Știința Informației la Universitatea Aalborg, Henrik este cunoscut în principal pentru proiectul Gemoinoid-DK: cel mai realist android din lume. Fiind pasionat de interacțiunea dintre tehnologia digitală, oameni și organizații, Henrik a dezvoltat de-a lungul timpului la dezvoltarea a numeroase proiecte spectaculoase, printre care proiectul Gemoinoid, autovehicule ce se conduc singure pe drumuri publice. La Innovation Summit, Henrik va prezenta diferențele dintre oameni și roboți, făcând referire la proiectul său Gemoinoid-DK.

⦁ Gianmarco Brunetti, Head of Transformation and Product Offer la Jaguar Land Rover, speaker la Innovation Summit, pe 14 iunie

Cu o vechime de 12 ani în companie, Gianmarco este managerul departamentului de transformare comercială și ofertare a produsului la Jaguar Land Rover. La Bucharest Tech Week, Gianmarco va susține o sesiune despre impactul digitalizării asupra mașinii viitorului.

⦁ Dimitar Kralev, VFX Producer la The Fabricant, speaker la Metaverse Summit, prezentat de certSIGN, pe 15 iunie

Dimitar este un cunoscut producător de modă în Metaverse. Activitatea sa la The Fabricant include realizarea de aplicații cu AR, optimizarea activelor 3D și organizarea de prezentări de modă în Decentraland. La Metaverse Summit, Dimitar va susține o sesiune practică, cu exemple concrete despre cum pot brandurile să interacționeze cu clienții lor, folosindu-se de lumea virtuală.

⦁ Lorenzo Cappannari, CEO of AnotheReality and Author

Autor al cărții Possible Futures și profesor la Istituto Marangoni și SDA Bocconi, Lorenzo este un cunoscut speaker internațional, foarte des întâlnit la conferințele TEDx. După o carieră de succes în managementul multinaționalelor, Lorenzo a fondat în anul 2015 AnotheReality, o companie formată din lumi virtuale, axată pe proiectarea și dezvoltarea tehnologiilor metaverse.

La Metaverse Summit, Lorenzo va prezenta teoria sa despre cum lumea Metaverse va influența considerabil în următorii ani atât viața personală cât și viitorul afacerilor.

⦁ Marco Guastamacchia, Digital Advisor la Microsoft, speaker la Future Retail Summit, prezentat de RBC - Romanian Business Consult, pe 15 iunie

Marco Guastmacchia este Consilier Digital la Microsoft, fiind responsabil cu transformarea digitală a clienților de retail, modă și CPG. La Bucharest Tech Week el va prezenta un ghid practic despre cum poate fi folosit Metaverse-ul în domeniul retail-ului.

⦁ Gabriele Metz, Global Head of Leadership Transformation la Ericsson, speaker la HR Masters Summit, prezentat de Undelucram.ro, pe 16 iunie

Gabriele este un cunoscut coach certificat în organizații și sisteme de relații, cu peste 25 de ani experiență în diverse industrii de HR din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. La Ericsson ea coordonează evoluția globală a culturii organizaționale, influențând astfel cei peste 100.000 de angajați din întreaga lume. Ghidându-se după principiul de a crea “locuri fericite unde oamenii își regăsesc vocea”, Gabriele va susține la HR Masters Summit o prezentare despre felul în care transformarea digitală este de fapt o transformare culturală, oferind sfaturi practice despre cum poate fi controlată această schimbare și despre cum poate fi măsurat impactul său.

⦁ Zinem Bendhiba, Senior Software Engineer la Red Hat, speaker la Java Summit, prezentat de EPAM Systems, pe 17 iunie

Zineb Bendhiba este inginer senior de software la Red Hat, committer și membru PMC al proiectului open-source Apache Camel, dar și membru al consiliului de administrație Duchess France, o mare comunitate Women In Tech din Franța. Zineb este un speaker foarte cunoscut în întreaga lume, participând la foarte multe evenimente Camel, Quarkus și Diversity & Inclusion. La Java Summit, Zineb va susține o sesiune despre integrarea sistemelor în era Quarkus, serverless și Kafka.

⦁ Wojtek Gawroński, Senior Developer Advocate (CEE) la Amazon Web Services (AWS), speaker la Software Architecture Summit, prezentat de Luxoft, pe 17 iunie

Speaker, lector și creator de conținut, Wojtek este Senior Developer Advocate la AWS, ocupându-se de Europa Centrală și de Est. La Software Architecture Summit din cadrul Bucharest Tech Week, Wojtek va susține o sesiune despre integrarea liniilor și a casetelor, cheia aplicațiilor moderne în cloud.

Tehnologie pentru publicul larg

Ultimele zile ale festivalului, 17-19 iunie, sunt dedicate Tech Expo, singura expoziție de tehnologie din Europa Centrală și de Est dedicată publicului larg. Aceasta are loc în Piața Constituției și oferă vizitatorilor accesul la cele mai noi gadget-uri și inovații din domeniul tech, dar și la ultimele aplicații și soluții digitale ce contribuie la îmbunătățirea mediului de business și a vieții personale. Accesul la Tech Expo este gratuit și se face cu înregistrare pe https://www.techexpo.ro/.

Pe lângă cele peste 70 de standuri cu gadget-uri, vehicule electrice, accesorii smart, produse și sisteme smart home și smart living, smartphone-uri, laptop-uri, tablete, gadget-uri, roboți sau drone, în premieră, va fi amenajată o scenă unde vor avea loc paneluri de discuții, prezentări, demonstrații, unboxing-uri și sesiuni de gaming.

Programul la scenă este împărțit pe zile, astfel:

  • vineri, Tech Stage (tehnologii IT și digitalizare);
  • sâmbătă, Gaming Stage (jocuri video);
  • duminică, The Future Stage (dispozitive, gadget-uri și aplicații de lifestyle și business).

Accesul la Tech Expo este gratuit și se face prin înregistrarea prealabilă pe site-ul evenimentului.

Minorii pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult sau dacă prezintă procură din partea părinților.