Astfel, pe parcursul acestui an, elevii din licee pot avea acces la cursuri de educație financiară digitale pentru educarea utilizării responsabile a resurselor financiare, acces gratuit la platforma LMS JA Inspire și posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru echipamente tehnice necesare educației în școală sau la distanță.

Până la data de 14 mai, liceele din țară se pot înscrie în program inițiat de JA România și Raiffeisen Bank, implicându-și elevii să urmeze cursul de educație financiară ABCdar bancar, dezvoltat pe platforma educațională JA Inspire și accesibil utilizând orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicațiilor Android și iOS.

Fiecare licean care parcurge cursul de educație financiară ABCdar bancar își poate ajuta școala să obțină sprijin financiar pentru echipamente tehnice în timp ce beneficiază de resurse educaționale moderne, cu feedback imediat, care îl ajută să își însușească noțiuni de bază despre planificarea bugetului, investiții, metode moderne de plată și economisire.

”Este un curs interesant, în care am învățat că este important, atât pentru mine, cât și pentru cei din familie, să am un buget și să țin evidența banilor, astfel încât viața de zi cu zi să aibă un curs normal și previzibil.”, a afirmat unul dintre elevii participanții la ediția precedentă.

La edițiile anterioare, peste 55.000 de elevi liceeni au parcurs modulul ABCdar bancar în format digital interactiv, iar 15 licee teoretice și tehnologice din 11 județe au beneficiat de sprijin financiar pentru echipamente tehnice și dotări.

Înscrierile au început pe data de 17 februarie. Mai multe detalii despre calendar și procesul de înscriere sunt disponibile la https://jar.ro/abcdarbancar.