Totodată, începând cu anul viitor, Ionel plănuiește să-și listeze la bursă compania pentru a atrage capitalul necesar creșterii producției locale.

Anul acesta, Abund Berry a marcat un record în vânzarea de fructe prin livrarea a peste 1.000 de tone de fructe din producția locală și de import către supermarket-uri, din care peste 100 de tone de zmeură.

”O sută de tone de zmeură înseamnă 800.000 de cutii de 125g, pe care echipa mea le pregătește pentru vânzare, le verifică, le sortează, le etichetează, le încarcă în lădițe și apoi în camioane. Este un proces meticulos, care presupune atenție și un anumit ritm, în condițiile în care sunt implicate aproximativ 40 persoane în acest flux. Dacă facem calculul mai departe, livrăm aproximativ 2.200 de caserole cu zmeură în medie zilnic către clienții noștri. Iar la această cifră se adaugă celelalte fructe care sunt verificate, ambalate, etichetate și livrate. Efortul nostru este foarte mare, pe măsura cererii”, spune Ionel Burtea.

Ionel Burtea urmărește în continuare creșterea business-ului și în acest sens a decis ca anul viitor să listeze compania la bursă pentru a atrage capitalul necesar, cu care să susțină extinderea activității de producție locală.

În ceea ce privește anul în curs, Ionel și-a propus să ajungă la o cifră de afaceri în valoare de 10 milioane de euro și, totodată, să depună un proiect pe Horizon, o linie de finanțare direct de la Comisia Europeană.

În opinia sa, în agricultură se dezvoltă un trend în direcția business to consumer, direct de la producător la consumator, cu cerere în creștere pentru fructe și legume proaspete, preferate fiind produsele locale, deși acestea în continuare nu au o pondere mare la rafturile din supermarketuri.

Ionel Burtea urmărește finalizarea serei de căpșuni, un proiect accesat pe Submăsura 4.1a - pomicultură, înființare sere căpșune, unitate de procesare și depozitare. Valoarea proiectului este de 1,4 milioane de euro cu TVA, suprafața vizată este de 4.560 de metri pătrați, iar zona tehnică de 528 mp. 90% sunt fonduri europene, în timp ce aportul propriu este de 10%.

Încă de la începutul lansării afacerii, Ionel Burtea și-a propus să distribuie fructele sale în cât mai multe supermarketuri și să colaboreze cu firme din domeniul HoReCa.

Pentru a asigura aprovizionarea cu fructe proaspete tot timpul anului, tânărul a decis să-și extindă afacerea și sortimentele oferite partenerilor săi în 2020.

În acest sens, a început să cumpere afine, zmeură, mure, prune, piersici, nectarine și căpșune de la cultivatorii din România și să importe fructe din Olanda, Peru, Chile, Polonia, Argentina, Spania, Portugalia.

”Mă implic personal în colaborarea cu fermierii din România, vizitez fermele și verific fructele și legumele, calitatea și aspectul acestora înainte de a decide achiziționarea lor și vânzarea mai departe către partenerii noștri. Parcurg peste 50.000 de km în fiecare an, în toată țara, pentru a ajunge la fermierii parteneri sau pentru a cunoaște alți fermieri. Abund Berry este unul dintre principalii distribuitori de fructe proaspete și legume pentru Mega Image, Carrefour, Profi, Metro. Cerințele pe care trebuie să le îndeplinim sunt foarte riguroase, din acest motiv suntem atenți la selectarea furnizorilor cu care lucrăm, la asigurarea condițiilor optime de depozitare și transport”, declară Ionel Burtea.

Abund Berry în cifre

  • 6 milioane de euro cifră de afaceri
  • Investiții de 2 milioane de euro prin proiecte europene
  • 20 ha cultivate cu mure, zmeură, căpșune și afine
  • Un depozit de 1000 mp la Buftea
  • 5 lanțuri de supermarket-uri în care sunt distribuite fructele și legumele Abund Berry
  • Peste 30 de fermieri din România de la care sunt cumpărate fructe
  • Peste 20 de angajați permanenți și 20 de zilieri în sezon