Dacă ai un startup care crezi că va schimba lumea, posibilitățile sunt nenumărate. În loc să te duci în Silicon Valley, am găsit o oportunitate pentru startup-urile de peste tot să descopere noi piețe exotice. Guvernul sud-coreean a lansat un accelerator pentru companii din toată lumea.

K-Startup Grand Challenge 2016 e un proiect finanțat de guvernul sud-coreean care dorește expansiunea ecosistemului antreprenorial în Asia și evoluția Coreei de Sud în zona startup-urilor cu ajutorul companiilor din toată lumea. Practic, în loc să crească exclusiv companiile locale, Coreea de Sud se uită la insprație și în afară. Modelul poate fi asemănat cu cel de la Start-Up Chile, un program care a atras antreprenori inclusiv din România.

Screen Shot 2016-05-13 at 12.35.54

Programul a fost lansat zilele acestea și mai este mai mult de o lună până când poți aplica. Din 2013 încoace, Coreea de Sud s-a implicat activ în promovarea startup-urilor și a investit 2 miliarde de dolari în fiecare an în ecosistem. Conform statisticilor, susținerea pentru startup-uri pe cap de locuitor e cea mai mare din lume.

20 de echipe vor fi selectate și vor trebui să se mute pentru o perioadă în Coreea de Sud. Vor primi până la 30.000 de dolari și alte patru echipe vor primi granturi adiționale de la 6.000 la 100.000 de dolari. De asemenea, investitorii asiatici vor fi prezenți în cadrul acceleratorului.

Acceleratorul durează trei luni, iar echipele vor primi spațiu de lucru într-un capus de antreprenoriat din Pangyo Valley. În plus, fiecare startup va primi 4.100 de dolari pe lună pentru chirie și trai în cele trei luni cât vor sta la Seul. În plus, trei membri ai fiecărei echipe vor primi bilete dus-întors pentru avion.

Deadline-ul este de 14 iunie 2016. Formularul de înscriere poate fi găsi aici și poate fi completat de-a lungul a mai multor zile.