Motorola și Bullitt și-au reafirmat angajamentul față de inovație prin integrarea serviciului Bullitt Satellite Messenger în noua gamă motorola defy, prezentată la MWC 2023.

"Gama defy de dispozitive robuste este foarte atractivă, iar motorola defy satellite link este deosebit de relevant pentru toți cei care se află în afara acoperirii de mesagerie tradițională", a declarat Dave Carroll, vicepreședinteStrategic Brand Partnerships Motorola. "Adăugarea unei conectivități asigurate cu mesagerie bidirecțională prin satelit la un preț accesibil crește atractivitatea gamei motorola defy, iar noi suntem bucuroși să aducem acest dispozitiv unui nou segment de utilizatori de telefoane mobile în lunile următoare."

„Suntem încântați să colaborăm cu Motorola pentru a aduce o nouă soluție inovatoare în gama defy. motorola defy satellite link, combinată cu serviciul Bullitt Satellite Messenger, oferă mesaje prin satelit accesibile și la prețuri rezonabile. Aceasta este definiția democratizării comunicațiilor prin satelit.” a declarat Dave Floyd, co-fondator Bullitt.

motorola defy satellite link: un accesoriu Bluetooth robust cu conectivitate prin satelit Bullitt

motorola defy satellite link este un accesoriu Bluetooth compact și ușor, cu un inel de fixare practic, care permite oricărui dispozitiv Android sau iOS* să se conecteze la aplicația Bullitt Satellite Messenger și să utilizeze funcțiile acesteia, inclusiv mesageria bidirecțională reală prin satelit, precum și partajarea locației și asistență SOS.

În plus, dispozitivul robust, dar ușor a trecut testele Mil-Spec 810H și este rezistent la apă și praf cu un rating IP68. Dispune de o baterie de 600 mAh, oferind o autonomie suficientă pentru mai multe zile de utilizare. Designul include un buton fizic de SOS și de localizare "Check In", ceea ce permite să ofere anumite funcții chiar și atunci când este separat de smartphone-ul împerecheat.

Proiectat pentru a oferi oricărui smartphone puterea conectivității prin satelit, motorola defy satellite link este un dispozitiv avansat de hotspot prin satelit care oferă siguranță - indiferent de zona în care vă aflați.

"Tehnologia prin satelit pentru orice smartphone este un pas uriaș în conectivitatea mobilă. Am colaborat cu succes cu Bullitt, integrând tehnologia și chipset-ul nostru 3GPP NTN în primele dispozitive din lume disponibile pe piață cu mesagerie bidirecțională prin satelit", a declarat JC Hsu, vicepreședinte corporativ și director general al unității de afaceri MediaTek pentru comunicații wireless. "Este un progres semnificativ pentru utilizatorii aflați la distanță și pentru serviciile de urgență, și este, de asemenea, o tehnologie care deschide calea pentru alte piețe de comunicații prin satelit și conectivitate prin smartphone."

Bullitt Satellite Messenger este primul serviciu NTN prin satelit bazat pe standarde 3GPP. Noua gamă motorola Defy va folosi serviciul pentru a accesa sateliții geostaționari existenți, oferind o acoperire accesibilă și continuă la nivel internațional asupra infrastructurii existente. Cu această nouă tehnologie, clienții pot trimite mesaje prin satelit, atât timp cât au o vedere clară a cerului.

Dispozitivul satelit Motorola Defy se va conecta prin Bluetooth la orice smartphone. Dispozitivul se conectează apoi direct la sateliții geostaționari aflați la 22.300 de mile deasupra pământului și va permite trimiterea mesajelor text prin aplicația Bullitt Satellite Messenger, atunci când datele mobile și Wi-Fi nu sunt disponibile. Destinatarii care nu utilizează aplicația Bullitt Satellite Messenger vor primi un mesaj ca simplu SMS pe telefonul lor, fiind invitați să descarce aplicația asociată pentru Android sau iOS pentru a răspunde.

Costul mesajelor trimise sau primite prin satelit va fi dedus din planul de abonament al abonatului la mesagerie prin satelit, fara costuri pentru destinatar. Nu există niciun cost pentru niciuna dintre părți atunci când se trimit sau se primesc mesaje prin intermediul unei conexiuni la internet.

SOS Assist - cu acces 24/7 la centrele de răspuns în caz de urgență furnizate de FocusPoint International - este inclus în toate planurile care încep de la 4,99 dolari/lună, fiind disponibile și alte planuri flexibile și cu utilizarea mai intensă.

motorola defy satellite link va fi disponibil începând cu luna aprilie 2023 la retailerii internaționali. Prețul dispozitivului este de 119 €. Un pachet care include un abonament de un an la planul de servicii Essentials Messaging (până la 30 de mesaje bidirecționale pe lună și SOS Assist) va începe de la 169 € .