De doi ani, însă, s-a apucat de un nou proiect. Este vorba tot de o aplicație, însă, de data aceasta, una pentru sănătate. ActivityTracker este o aplicație gratuită pentru iPhone și Apple Watch care înregistrează activitatea zilnică fără a afecta bateria, prin folosirea procesorului de mișcare în locul GPS-ului.

”Am creat ActivityTracker pentru că aveam nevoie de o aplicație care să-mi spună câți pași fac în fiecare zi/săptămână pentru a mă auto-motiva să fiu mai activ. Am descoperit, spre surprinderea mea, că nu făceam prea mulți și am început să-mi doresc să aleg drumul cel mai lung de fiecare dată, pentru a fi mai activ”, își motivează Cosmin alegerea de a face o aplicație pe acest segment.

Feature-uri noi pentru ActivityTracker

Nu s-a speriat de faptul că sunt și alte aplicații care funcționează pe același principiu și spune că ActivityTracker se diferențiază de competitori prin interfața atractivă, ușurința de utilizare și feature-urile pe care le oferă. Așa că, în ultimele luni s-a concentrat pe o serie de schimbări.

A făcut o aplicație dedicată pentru Apple Watch, a refăcut widgetul Today, a făcut un update pentru interfața grafică, a creat o nouă extensie pentru iMessage și a introdus mai multe limbi în aplicație, printre care și limba română.

Prioritate pe iOS

A preferat să lanseze ActivityTracker prioritar pentru dispozitivele cu iOS și Apple Watch. Motivul este destul de ușor de intuit: monetizarea aplicației.

”Nu neglijăm nici platforma Android, urmând să lansăm ActivityTracker pentru Android în prima jumătate a lui 2018. Dacă am fi trăit în SUA ar fi evident de ce platforma Apple are prioritate. Într-un singur cuvânt: monetizarea”, afirmă Cosmin.

De altfel, marea majoritate din cei 80.000 de utilizatori activi pe săptămână sunt din Statele Unite. Cosmin speră ca numărul acestora să se dubleze până la finalul anului viitor, iar pentru a crește veniturile obținute din aplicație se gândește la introducerea unei subscripții (aplicația este monetizată printr-un upgrade one-time la versiunea Pro).