ADATA Technology, producător de module DRAM de înaltă performanță, produse NAND Flash, accesorii mobile, dispositive de gaming și soluții industriale, se pregătește pentru lansarea modulelor de memorie DDR5 de nouă generație pentru a oferi utilizatorilor un upgrade semnificativ al vitezei și capacității, precum și o lățime de bandă crescută. ADATA a colaborat îndeaproape cu doi producători de plăci de bază, MSI și Gigabyte, pentru a putea oferi o experiență optimizată prin asigurarea sinergiilor între modulele DDR5 ale ADATA și cele mai noi platforme Intel.

Printre alte inițiative, ADATA, MSI și Gigabyte au efectuat teste și cercetări comune pentru a garanta un overclocking DDR5 optim pe cele mai noi platforme Intel și pentru a îndeplini standardele exigente ale jucătorilor. ADATA și producătorii de plăci de bază menționați mai sus vor lansa simultan module DDR5 și plăci de bază compatibile DDR5 pentru a oferi performanțe ridicate unei game largi de utilizatori, inclusiv companii, gameri și creatori.

Memoriile DDR5 de la ADATA vor oferi viteze de până la 8400 MT/s și vor avea capacități de până la 64 GB. Noile module vor veni cu funcționalitate ECC (Error-Correcting Code) pentru o precizie și o fiabilitate sporită, dar și cu capabilități de gestionare a energiei pentru o eficiență energetică îmbunătățită, cu o reducere a consumului de energie cu până la 1,1V.

"În calitate de parteneri strategici pe termen lung, Gigabyte și ADATA s-au angajat să testeze produsele DRAM pentru a asigura performanțe excepționale de overclocking pe cele mai noi platforme Intel", a declarat un reprezentant al Gigabyte. „Cu noua generație DDR5, angajamentul nostru nu este diferit și continuăm să verificăm sinergia produselor noastre pentru a oferi funcționare și fiabilitate fără compromis.”

„Parteneriatul strategic dintre MSI și ADATA reprezintă o relație complementară, care reunește expertiza de top deținută de ADATA în categoria modulelor de memorie și competențele MSI în plăci de bază și PC-uri”, a declarat un reprezentant al MSI. „Împreună, lucrăm mână în mână pentru a valida faptul că produsele noastre pot funcționa în combinație și pentru a oferi performanțe DDR5 optimizate pe cele mai noi platforme Intel.”

Odată cu implementarea rețelelor 5G, Wi-Fi 6 și a procesoarelor cu tot mai multe nuclee, modulele de memorie trebuie să țină pasul cu aceste evoluții pentru a oferi performanțe optime. Ca urmare, ADATA s-a concentrat pe dezvoltarea modulelor de memorie DDR5 de ultimă generație, care vor oferi viteze și capacități ridicate, precum și o lățime de bandă crescută.