Evoluția vine pe fondul unui interes mai mare din partea consumatorilor pentru sisteme de securitate, care sunt mai performante și mai accesibile, în același timp. Un alt factor semnificativ în evoluția business-ului în 2019 a fost generat de investițiile în zona de asistență tehnică telefonică post-achiziție, care au contribuit la creșterea încrederii consumatorilor în produsele și serviciile comercializate de Atu Tech.

În 2019, segmentul cu cele mai mari vânzări la Atu Tech a fost reprezentat de echipamentele de supraveghere video, fiind cele mai cunoscute și utilizate sisteme de securitate, atât pentru aplicațiile rezidențiale, cât și pentru cele profesionale. În preferințele românilor s-au aflat camerele de supraveghere cu rezoluții superioare, de 4 până la 8 megapixeli, în comparație cu echipamentele pe rezoluție Full HD – care, până în 2019, erau cele mai căutate.

A doua categorie importantă în vânzările Atu Tech este cea a sistemelor de alarmă, cu o creștere semnificativă pe sistemele wireless, ușor de instalat și utilizat, cu control de pe dispozitive mobile. Ușurința în utilizare, dar și controlul prin aplicația de mobil sunt punctele forte în decizia de cumpărare a acestor tipuri de sisteme de alarmă, în detrimentul celor profesionale, în special pentru utilizări rezidențiale.

A treia cea mai populară categorie de produse în vânzările Atu Tech de anul trecut a fost reprezentată de automatizările de porți, tot mai populare datorită plusului de confort și siguranță pe care le garantează.

”Pentru 2020 estimăm o creștere a business-ului de aproximativ 20%. Ne așteptăm ca tendințele în vânzări de anul trecut să se mențină și în 2020. Ne-am bucurat anul trecut și de o creștere a solicitărilor pentru serviciile de instalare și mentenanță, tendință care ne-a determinat să mărim echipa în departament, să eficientizăm procesul de alocare de lucrări către rețeaua de instalatori, dar și să recrutăm noi parteneri”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro). „Planurile de consolidare sunt concentrate acum pe partea de migrare a site-ului pe o altă platformă, pentru a putea oferi clienților noștri o experiență mult mai plăcută pe site. Un alt proiect în care investim resurse semnificative este serviciul de instalare și mentenanță, care să ne ajute să fim mai rapizi în execuție și să ne asigurăm că toți partenerii noștri oferă servicii de calitate. În acest sens, avem în plan anul acesta inclusiv extinderea funcționalităților acestui serviciu, pentru a putea oferi beneficiarului final servicii de înaltă calitate”.

În 2020, Atu Tech va continua diversificarea portofoliului de produse și completarea gamelor deja existente, investind în stocuri de produse de ultimă generație, în consolidarea relațiilor cu furnizorii, dar și în atragerea de noi distribuitori autorizați.

Compania, înființată in 2011, are sediul în Sibiu și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9 milioane de euro. Magazinul online a2t.ro comercializează peste 4.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc. Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.