Platforma a înregistrat până acum 2200 sesiuni de încărcare, pentru 325 de vehicule, timp în care a livrat 23,15 MWh energie.

LEKTRIfy se adresează oricărei companii sau persoane fizice care deține încărcătoare electrice și își propune să le facă accesibile publicului, monetizând tranzacțiile. Pentru a oferi posibilitatea de înregistrare cât mai rapidă în platformă, LEKTRIfy nu solicită deținătorilor de încărcătoare costuri în avans, aceștia având libertatea de a decide singuri prețul de încărcare.

Platforma este disponibilă deopotrivă celor care dețin o singură stație electrică sau multiple stații în cadrul locației, fiind și singura din România care poate acomoda diverse tipuri de stații, de la producători locali, cât și internaționali.

Mai mult, platforma a fost realizată folosind infrastructura Amazon Web Services (AWS), ceea ce asigură funcționalitatea sa continuă. Odată înregistrată în platformă, locația este vizibilă pe hartă chiar de a doua zi.

„Ne dorim să dezvoltăm piața locală de mobilitate electrică, România având un grad scăzut de adopție a vehiculelor electrice. LEKTRIfy este un nou pas pe care vrem să-l facem în direcția unui viitor verde”, a declarat Oliver Albu, Product Owner LEKTRI.CO.

LEKTRIfy poate mijloci și un beneficiu acordat angajaților, companiile având posibilitatea de a cumpăra sau închiria încărcătoare și de a le instala acasă la angajat, urmând ca angajatorul să suporte costul energiei utilizate pentru încărcarea mașinii electrice de serviciu.

Modelul este folosit deja cu succes de firme cu mașini electrice în flotă.