Un grup de 30 de tineri care lucrează la Paris, în IT, au decis să formeze o comunitate prin care să ajute specialiștii români de pretitudindeni să-și transforme proiectele în realiatate. Am vorbit cu Oana Bouraoui, unul dintre fondatorii grupului, despre intențiile Romanian IT.

romanian-it

Romanian IT s-a născut la Paris. Am început să căutăm comunități în care să ne împărtășim ideile și în care să regăsim valorile pe care doream să le promovăm. Nu am găsit asta, așa că ne-am imaginat o comunitate internațională a românilor din IT și am decis să o construim”, povestește Oana Bouraoui, de meserie front-end developer, care locuiește la Paris. Grupul de inițiativă de la Paris are peste 30 de membri, dintre care 10 activi, iar aceștia au înființat și un ONG la Cluj-Napoca. Obiectivul principal: “Să creăm un context care să permită consolidarea comunității românești de tech la nivel global”, spune Oana.

Specialiștii români sunt peste tot. Îi întâlnești în Silicon Valley, la New York, în Germania sau în Franța. În România avem vreo 70.000 de specialiști în domeniul IT, iar această industrie e una în permanentă creștere, cu aproximativ 20% în fiecare an.

Reunesc specialiștii

Pe lângă specialiștii din străinătate, Romanian IT vrea să aducă la un loc și studenți, antreprenori și investitori în IT, pentru ca aceștia să poată colabora facil. În plus, au avut un gând foarte interesant.

"Vrem să eliminăm paradigma de gândire în care există Diaspora și România. În IT nu există granițe", spune Oana.

Romanian IT vrea să creeze o rețea de centre la nivel internațional, reprezentate prin puncte fizice în fiecare oraș unde există comunități semnificative de specialiști IT. "La nivelul acestora vor avea loc evenimente de networking, meetup-uri pe tematică tehnică și conferințe", a explicat Oana Bouraoui.