OTP Startup va fi lansat în primăvara anului 2020 și are ca obiectiv facilitarea colaborării între companiile inovatoare și OTP Group. Startup-urile admise vor avea oportunitatea de a derula proiecte pilot alături de OTP Bank și, ulterior, de a deveni parteneri pe termen lung ai grupului OTP. Aceștia vor primi sprijin dedicat de la managerii băncii, vor avea mentori și parteneri experți din bancă.

Ce-a de a treia ediție a programului vine cu o premieră - cinci filiale ale OTP Banking Group se vor alătura programului, pe lângă sediul central din Budapesta - pentru a oferi mai multe oportunități de dezvolare a startup-urilor înscrise. Astfel, proiectul pilot din primăvară va fi realizat în numeroase țări din regiunea CEE, nu doar în Ungaria.

Mentorat internațional

În plus, pentru că scopul proiectului este de a transforma cât mai multe startup-uri în parteneri de lungă durată ai grupului, după perioada pilot de trei luni, OTP Startup este completat cu o perioadă de de șase luni, pentru a consolida parteneriatul dintre bancă și startup.

Pe lângă promovarea startup-urilor cu potențial de dezvoltare a unor proiecte ce provin din nevoile reale ale business-ului, generatoare de rezultate favorabile, programul vizează și consolidarea afacerii prin mentorat, oferind celor implicați posibilitatea de a crea relații solide la nivel internațional. Acest lucru este demonstrat și prin varietatea de parteneri ai programului, de la corporații recunoscute internațional și până la inițiatori ai unor ecosisteme inovatoare recunoscute.

Startup-uri din întreaga lume sunt invitate să se înscrie în program cu proiecte care se încadrează în unul dintre cele 5+1 domenii de interes: instrumente avansate de analiză de date, servicii clienți, eficiență internă, open banking și securitate, inovare de produs și alte soluții inovatoare care nu se încadrează în categoriile menționate anterior, însă sunt utile pentru sectorul financiar.

Proces de selecție în trei etape

Aplicațiile vor fi evaluate într-un proces de selecție în trei etape. După completarea formularului de cerere online, candidații selectați vor fi invitați la un interviu online cu reprezentanții OTP. Cei ce trec de faza a doua vor avea șansa să se întâlnească cu factorii de decizie ai grupului de la Budapesta în cadrul evenimentului din ianuarie 2020 - Selection Camp - care va dura două zile.

Programul pilot de mentorat va dura trei luni și se va desfășura online, de la începutul lunii martie până la sfârșitul lunii mai 2020.

Reprezentanții companiilor din grupul de mentorat vor fi invitați în Ungaria sau la birourile filialelor participante, lunar, pentru a examina progresul pilot și a participa la ateliere și sesiuni de îndrumare.

Rezultatele programului pilot vor fi prezentate de startup-urile participante în cadrul evenimentului Ziua de Demo, la sfârșitul lunii mai, către conducerea grupului bancar, investitorilor și reprezentanților companiilor partenere. Ulterior, cele mai de succes companii din program pot continua colaborarea cu OTP Group în faza de lansare de șase luni.

OTP Startup este un program dezvoltat de OTP LAB, centrul de inovare al OTP Bank. Puteți afla mai multe informații despre program accesând pagina www.otpstartup.com.