Runda aceasta de finanțare este un Series F, compania reușind să mai primească 450 de milioane de dolari în ultimul moment, pentru a ajunge la o finanțare de un miliard de dolari. De asemenea, pentru prima oară, Airbnb a devenit profitabil în al doilea trimestru din 2016. Potrivit surselor CNBC, Airbnb vrea să se dezvolte în continuare pe aceleași principii și nu are în plan o listare la bursă, mai ales că a ajuns în faza de profitabilitate.
Din momentul în care s-a fondat, în 2008, Airbnb a reușit să primească 3 miliarde de dolari investiție. Compania e al doilea cel mai valoros startup care încă primește investiții în momentul de față, după Uber.
Ce probleme poate avea Airbnb pe viitor? Ca și colegii de la Uber, Airbnb acționează într-o economie de sharing, în care oamenii își pun la dispoziție casele pentru chirie, într-un regim hotelier. La fel ca și Uber, autoritățile au început să investigheze Airbnb, pentru că, în unele țări, autoritățile consideră că proprietarii fac evaziune fiscală, deoarece nu plătesc impozite ca toți ceilalți. De asemenea, industria hotelieră a protestat că oamenii care își listează locuințele pe Airbnb nu trec prin procesul de verificare și reglementare ca un hotel obișnuit.