Waldo, sistemul de alarmă inteligent pentru bicicliști urbani, este primul startup din România acceptat la Buildit, un accelerator dedicat companiilor de acest tip ce construiesc produse fizice. Programul se desfășoară în Tartu, Estonia, și durează trei luni.

Pe parcursul celor trei luni, echipa Waldo va lucra pentru a-și perfecționa prototipul, precum și pentru a valida piața pe care o țintește. Dezvoltarea în zona tehnică va avea loc în facilitățile de prototipare pe care acceleratorul le oferă. De asemenea, vizitele regulate la fabrici și contactul cu oameni cu experiență în producția în masă vor asigura că dezvoltarea se va face în concordanță cu rigorile din industrie.

12108206_521433714678201_7169999021497184567_n

“Suntem încântați de această ocazie și vrem să profităm de fiecare moment petrecut aici”, a declarat Narcis Mihai, CEO și cofondator Waldo. “Suntem convinși că acest program ne va ajuta să ducem produsul la următorul nivel.

Doi dintre cofondatorii Waldo, Radu Țuțueanu și Narcis Mihai, se află în acest moment în Estonia și lucrează în birourile și laboratorul de prototipare puse la dispoziție de Buildit. Programul include și sesiuni de training cu mentori experimentați, o investiție bănească și servicii gratuite ori cu prețuri reduse furnizate de parteneri.

“Dezvoltarea unui produs hardware este un proces dificil și de durată”, afirmă Radu Țuțueanu, CTO și cofondator. “Prin participarea la Buildit, putem elimina multe dintre riscurile pe care acesta le implică.”

Echipe din 22 de țări au aplicat pentru seria din acestă toamnă. După un proces riguros de selecție, 8 start-up-uri au fost acceptate. Programul se află la a patra ediție, iar printre participanții din seriile trecute se numără Solu, Global Reader, BoldGadgets și FlexiBell.