RezultateVot.ro, soluție digitală dezvoltată de Code for Romania, pune gratuit la dispozitiția tuturor celor interesați de procesul electoral - cetățeni, autorități, presă, socitetate civilă, dar nu numai - date în timp real despre procesul electoral.

Informații precum numărul secțiilor de votare din țară și diaspora acoperite de observatorii independenți, numărul de observatori, numărul total de mesaje trimise din secții de observatorii independenți și câte din ele reprezintă potențiale probleme sunt disponibile în mod public și gratuit pe site-ul RezultateVot.ro. Toate aceste informații sunt colectate și furnizate în timp real de către aplicația MonitorizareVot dezvoltată tot de către Code for Romania și utilizată și în acest an de către observatorii independenți acreditați prin Fiecare Vot.

Alegeri prezidențiale - rezultate în timp real

Datele oficiale în timp-real despre prezența la vot sunt furnizate de către Autoritatea Electorală Permanentă și sunt prezentate și integrate într-o formă grafică accesibilă în RezultateVot.ro, respectiv total înscriși pe listele permanente și speciale, total prezența la urne, votanți pe listele permanente și speciale, votanți pe listele suplimentare, votanți cu urna mobilă, dar și informații statistice despre alegătorii prezenți în diaspora.

Imediat după închiderea secțiilor de vot, RezultateVot.ro va prelucra fluxul de date pus la dispoziție de către AEP și va afișa într-o formă grafică intuitivă și ușor de înțeles voturile liber exprimate înregistrate de către fiecare candidat la funcția de Președinte al României. Un top real time al candidaților va fi disponibil pe RezultateVot.ro.

În anul 2020 platforma va agrega și mai multe informații utile. Voluntarii Code for Romania lucrează în continuare pentru a adăuga module care vor permite ca datele istorice despre votul din România din ultimii 30 de ani să poată fi vizualizate și înțelese astfel mai bine.