În cursul zilei de azi, pe diverse adrese de mail s-au primit mesaje transmise în numele Poliției Române. Un astfel de mesaj a fost primit și de redacția start-up.ro pe adresa de office a platformei BizTool.ro.

Oficialii Poliției Române avertizează populația asupra faptului că mesajele nu sunt transmise de persoane din cadrul instituției, mailul fiind un fals.

”Nu deschideți astfel de emailuri! Ele nu sunt trimise de #PolițiaRomână și sunt false! Polițiștii au demarat cercetări pentru a descoperi sursa acestora și tragerea la răspundere a celor care au trimis mesajele”, au scris oficialii Poliției pe pagina de Facebook a instituției.

În cadrul mailului se precizează faptul că destinatarii sunt invitați la sediul Poliției Române privind o anchetă în curs de desfășurare. În plus, aceștia ar trebui să consulte o serie de documente atașate mailului și să-și contacteze un avocat.

Cel mai probabil, odată ce destinatarii ar deschide documentele din mail, un program malware ar urma să infecteze calculatorul acestora.

Vrei să afli mai mult despre phishing? O poți face din video-ul de mai jos din seria #NOHACK realizată de start-up.ro și Bitdefender anul trecut.