Ajuns la ediția cu numărul 5, concursul organizat de gigantul din China își deschide porțile pentru startup-uri care dezvoltă produse și servicii pe segmente precum Internet of Things, servicii digitale, securitate cibernetică, realitate virtuală și augmentată, inteligență artificială și big data.

Înscrierea este deschisă pentru startup-uri din întreaga lume, acestea urmând să concureze împotriva companiilor chineze pentru a beneficia de oportunitățile puse la dispoziție de Alibaba Cloud. ”Această competiție ne ajută să urmărim noutățile din industria noastră și ne oferă o perspectivă unică pentru că putem învăța de la cele mai disruptive, inspiraționale și de succes startup-uri din lume”, a precizat Yeming Wang, managerul general pe Europa al Alibaba Cloud, citat de computerweekly.com.

Startup-urile pot aplica online pentru competiția Create@Alibaba, însă organizatorii au impus și câteva criterii de selecție: business-urile trebuie să genereze anual sub 500.000 de dolari în venituri, companiile să fie înregistrate în afara continentului chinez, organizatorii apreciind foarte mult startup-urile care vin din Marea Britanie, Irlanda, Germania sau țările din nordul Europei, să nu fie listate pe bursă și să nu mai fi participat la vreo altă ediție a Create@Alibaba Cloud.

Prima rundă a concursului va avea loc pe data de 5 septembrie în China, iar primele 5 startup-uri calificate în finală își vor prezenta afacerile în fața juriului în Harbin (China) tot în luna septembrie.

Câștigătorii vor fi premiați cu până la 50.000 de dolari pentru a-și finanța costurile infrastructurii IT și dezvoltarea afacerii.