Brașovenii de la Allview au pășit pe terenul Google și Nest (Google dădea în 2014 peste 3 miliarde de dolari pentru producătorul de soluții pentru case smart) și au transformat dispozitivele care se pot conecta la gadgeturile noastre de prin buzunare sau de la mână (smartphone, tabletă, smartwatch) în unele accesibile publicului larg.

siebo-smart-home-by-allview

Astfel, Allview lansează Siebo Smart Home, un sistem destinat caselor inteligente care include diverși senzori, o oglindă inteligentă și o cameră cu rol de unitate centrală denumită Siebo SmartCam. Compania a investit o jumătatate de milion de euro în dezvoltarea proiectului smart home și țintește spre o pondere de 10% în veniturile totale ale anului viitor (veniturile anuale ale Allview ating valoarea de 60 de milioane de euro).

În cazul în care sistemul vi se pare interesant și v-ați dori să îl testați, trebuie să știți că prețurile dispozitivelor pornesc de la 299 de lei (senzorii de gaz, fum și multifuncțional) sau 599 de lei pentru Smart Cam, și ajung la 6.000 de lei pentru pachetul complet de soluții.

În acest moment, dispozitivele  Siebo Smart Home by Allview pot fi achizitionate pe site-ul www.allview.ro, iar începând din luna ianuarie a anului viitor, și prin retailerii Altex, MediaGalaxy și eMAG.

Vă mai spunem că senzorii pot fi controlați de pe orice smartphone sau tabletă prin intermediul aplicației Android dezvoltate de Allview (are la bază varianta Lollipop 5.1), iar aplicația aferentă pentru sistemul de operare iOS va fi disponibilă din 2017.

Cu ajutorul aplicației Siebo Home, descărcată din Magazinul GooglePlay, utilizatorul poate controla ușor toate device-urile casei inteligente. Soluția permite un număr mare de scenarii prin care acțiunile pot fi automatizate, folosind principiul ”daca/atunci”.

Siebo Smart Home by Allview folosește pentru comunicarea wireless a dispozitivelor inteligente cel mai sigur limbaj recunoscut pentru Internet of Things (IoT): ZigBee, tehnologia care oferă un nivel de protecție a datelor asemănător celui din domeniul bancar.

Sistemul este conceput pentru a acoperi toate nivelele unui smart home complet și include soluții din categoriile utilitar, confort, securitate și eco (pentru a reduce consumul).

siebo-smart-mirror-m2
Oglindă inteligentă

Unul dintre cele mai cool dispozitive ale acestui sistem este oglinda inteligentă. Este rezistentă la contactul cu apa și recunoaște atingerile în 10 puncte de presiune, se conectează la mediul online prin WiFi și comunică prin Bluetooth cu alte gadget-uri.

Oglinda dispune de două modele, pentru baie (22 de inci) și sufragerie - poate servi drept panou de comandă pentru smart home, are o serie de funcții de entertaiment (poți intra pe pagina de Facebook, poți citi știri, vedea videoclipuri, poți trimite mesaje, iniția apeluri video sau convorbiri telefonice, are un calendar, poți afla starea vremii, iar doamnele și domnișoarele pot face simulări de machiaje), dar este în același timp și un indicator pentru sănătate. Oglinda se conectează la cântarul inteligent și afișează fiecărui utilizator un istoric cu oscilațiile sale de greutate. De asemenea, indică valorile înregistrate de senzorul care măsoară hidratarea pielii și face recomandări pentru fiecare situație în parte. În plus, pe oglindă pot fi presetate până la 6 conturi diferite ce pot fi personalizate și prin culori.

Într-o primă etapă compania va comercializa numai o parte din senzori, în diferite configurații de pachete. Printre aceștia se numără senzorii de gaz și de fum, senzorul multifuncțional care detectează mișcarea, temperatura, umiditatea și luminozitatea din încăpere și senzorul IR care controlează aparatele cu telecomandă din casă.

This slideshow requires JavaScript.